Ειδήσεις

Published on September 23rd, 2014 | by fileto

0

Ενθουσιάστηκε ο Πατριάρχης από το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής

Με ένα πολύ φροντισμένο και εκτελεσμένο μουσικό πρόγραμμα καλωσόρισαν σήμερα τον Οικουμενικό Πατριάρχη σήμερα οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Κομοτηνής και ο διευθυντής τους Ηλίας Ιωαννάκης.

Τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες ποντιακά και θρακιώτικα έδωσαν μια ευχάριστη νότα στο βαρύ πρόγραμμα του προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Θράκη και απέσπασαν συγχαρητήρια.

Ο πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έφτασε χθες στην Κομοτηνή και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του στην πόλη.

Ο Πατριάρχης του Γένους έγινε δεκτός απο τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γεώργιο Πετρίδη, τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαρωνείας κ. Παντελεήμων και τις Αρχές του Τόπου.

“Είναι δε ευλογία Θεού ότι η συνάντησίς μας πραγματοποιείται υπό την σκέπην της εφόρου της Πόλεώς μας Υπεραγίας Θεοτόκου προ του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της, αλλά και διότι ο Μητροπολιτικός Ναός τῆς Κομοτηνής είναι αφιερωμένος εις μίαν ακόμη Θεομητορικήν εορτήν, αυτήν της Κοιμήσεως της Παναγίας”, τόνισε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Κλείνοντας δε τον χαιρετισμό του σημείωσε: “Η πρόνοια του Θεού ανέθεσεν εις τας χείρας σας την διοίκησιν και μέριμναν της πόλεως της Κομοτηνής, η οποία, ευρισκομένη εις το κέντρον της Θράκης και αποτελούσα συγκοινωνιακόν κόμβον, ιδιαιτέραν κέκτηται σημασίαν.”


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑