Ειδήσεις

Published on September 24th, 2014 | by fileto

0

Πουλούσαν το παιδί τους για 10.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, ύστερα από συστηματική αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών και μεθοδική αστυνομική έρευνα, εγκληματική οργάνωση παράνομης αγοραπωλησίας βρεφών, αποτελούμενη από επτά άτομα.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες (23.09.2014), συνελήφθησαν και τα επτά μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα τέσσερις ημεδαποί (45χρονη, 49χρονος, 48χρονος συμβολαιογράφος και 49χρονη δικηγόρος), και τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, (η 29χρονη, μητέρα του βρέφους, που θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία και δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 45 και 33 ετών).

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, από τις αρχές του προηγουμένου Αυγούστου, δύο αστυνομικοί, προσποιούμενοι το άτεκνο ζευγάρι που επιθυμούσε να υιοθετήσει βρέφος, ήρθαν σε αλλεπάλληλες επαφές με δύο από τους συλληφθέντες ημεδαπούς (45χρονη και 49χρονο), για τους οποίους υπήρχαν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης αγοραπωλησίας βρεφών, έχοντας το ρόλο του «διαμεσολαβητή».

Στις 20.09.2014, κατά τη διάρκεια συνάντησης, όπου συμμετείχε και ο 45χρονος αλλοδαπός, που φέρεται ως ο «αρχηγός» της εγκληματικής ομάδας, οι υποψήφιοι θετοί γονείς ενημερώθηκαν ότι την Τρίτη 23.9.2014 μπορούσαν να παραλάβουν ένα βρέφος λίγων ημερών, έναντι του χρηματικού ποσού των (10.000) ευρώ.

Μετά από προσυνεννόηση, χθες (23.9.2014) το μεσημέρι, στην πόλη των Τρικάλων, οι τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, (ο αρχηγός, η μητέρα μαζί με αγοράκι 21 ημερών και ο 33χρονος) συναντήθηκαν με την 45χρονη ημεδαπή και το ζευγάρι των υποψήφιων θετών γονέων (αστυνομικούς).

Κατά τη συνάντηση η 45χρονη παρέλαβε από τους αστυνομικούς, ως προκαταβολή, το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τα τέσσερα άτομα – μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Επιπλέον, συνελήφθησαν η 49χρονη δικηγόρος, ο 48χρονος συμβολαιογράφος καθώς και ο 49χρονος ημεδαπός, οι οποίοι εμπλέκονται στη διαδικασία κατάρτισης των απαιτούμενων συμβολαιογραφικών και νομικών πράξεων, ενώ, όπως προέκυψε, είχαν συμμετάσχει και σε άλλες παράνομες υιοθεσίες που είχε πραγματοποιήσει η συγκεκριμένη οργάνωση με την ίδια διαδικασία, γνωρίζοντας την παράνομη δράση της ομάδας .

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, είχαν συστήσει και μετείχαν σε εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, οργανωμένη δομή και διακριτούς ρόλους, η οποία διενεργούσε παράνομες αγοραπωλησίες βρεφών, σε όλη την ελληνική επικράτεια, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης ( modus operadi ).

Πιο αναλυτικά προσέγγιζαν στη Βουλγαρία, κυρίως ανύπαντρες επίτοκες γυναίκες και τις έπειθαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, να δώσουν τα τέκνα τους για υιοθεσία, ενώ στη συνέχεια φρόντιζαν να μεταφερθούν σε ελληνικά Νοσοκομεία, για τον τοκετό.

Παράλληλα τα μέλη της οργάνωσης, που δρούσαν στην ελληνική επικράτεια, εντόπιζαν άτεκνα ζευγάρια, τα οποία εκδήλωναν ενδιαφέρον για υιοθεσία παιδιών και τα έπειθαν να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να γίνει υιοθεσία, ενώ παράλληλα αναλάμβαναν όλες τις διαδικασίες των υιοθεσιών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ομάδα, αμέσως μετά από την εκδήλωση σχετικού ενδιαφέροντος από υποψηφία ζευγάρια, προέβαινε στην ανεύρεση βρέφους της επιλογής τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχοντας επίσης τη δυνατότητα ταυτόχρονης ανεύρεσης 2 ή 3 βρεφών, προκειμένου να επιλέξει το ζευγάρι των υποψήφιων θετών γονέων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν συνολικά:

· εννέα (9) δηλώσεις και πράξεις συναίνεσης υιοθεσίας,

· το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα,

· ένα αποδεικτικό κατάθεσης χρηματικού ποσού σε εταιρεία μεταφοράς χρημάτων,

· επτά (7) κινητά τηλέφωνα και

· ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε έντεκα τουλάχιστον παράνομες υιοθεσίες βρεφών, που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας την τελευταία επταετία.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών, καθώς και η τυχόν συμμετοχή και άλλων ατόμων στην εγκληματική οργάνωση.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος των συλληφθέντων, περιλαμβάνει τα αδικήματα της παράνομης υιοθεσίας και της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑