Ειδήσεις

Published on September 29th, 2014 | by fileto

0

Από την Αλεξανδρούπολη στη Μανιτόμπα του Καναδά

Πριν από λίγο καιρό μια πολιτεία του Καναδά η Μανιτόμπα είχε κάνει καμπάνια στην Ελλάδα και ζητούσε ορεξάτους Έλληνες που θα ήθελαν να εργασθούν εκεί.

Πρόκειται για μια αγροτοκτηνοτροφική μεσοπολιτεία του Καναδά, αραιοκατοικημένη η οποία θέλει να αξιοποιήσει τους φυσικούς της πόρους και να ενισχύσει τους ανθρώπινους με κατοίκους από διάφορα μέρη του κόσμου και ιδιαίτερα από χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση.

Απόστολος μετανάστης Μανιτόμπα

Ένας από τους νέους κατοίκους είναι και ο Απόστολος Γρηγοριάδης εργαζόταν στην Αλεξανδρούπολη ως ελαιοχρωματιστής και πήγε και αυτός στη Μανιτόμπα μαζί με την σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά, αφού η κρίση έπληξε θανάσιμα την οικοδομή.

Όπως δηλώνει σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Εθνος: «Το ωρομίσθιο είναι 20 δολάρια Καναδά. Αν δουλεύω 40 ώρες την εβδομάδα κερδίζω περίπου 3.000 δολάρια το μήνα, δηλαδή 2.300 ευρώ. Αυτά τα χρήματα θα γίνουν περισσότερα όταν αποφοιτήσω από την τοπική σχολή για τους επαγγελματίες του κλάδου και γίνω ειδικευμένος εργάτης».

Τα δύο παιδιά του πηγαίνουν στο σχολείο της πόλης όπου παίρνουν όλη τη βοήθεια που χρειάζονται με τη γλώσσα ενώ και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι άψογη.

πηγη: Εθνος


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑