Ειδήσεις

Published on September 29th, 2014 | by fileto

0

Ο ιός Έμπολα ανησυχεί τους συνοριοφύλακες στον Έβρο

Σοβαρές ανησυχίες έχουν προκύψει σχετικά με την εξάπλωση του ιού Έμπολα κυρίως στα χερσαία σύνορα της χώρας όπου οι συνοριοφύλακές μας έρχονται σε επαφή με άτομα που έχουν προέλευση από χώρες όπου ο ιός ήδη σκορπά τον θάνατο.

Ο Εβρος και ο Προμαχώνας στις Σέρρες αλλά και οι άλλες συνοριακές δίοδοι (Νυμφαία, Ζλάτβγκράντ και Εξοχή) είναι οι κύριες πύλες εισόδου παράνομων μεταναστών και για τον λόγο αυτό η Υγειονομική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Κ.Ε.Ε.Λ.Π.Ν.Ο, προκειμένου να καθορίσουν και να επικαιροποιήσουν τις απαραίτητες ενέργειες, που πρέπει να γίνονται για τη λήψη μέτρων προφύλαξης. Το ίδιο είχε συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν με τον ιό της νέας γρίπης των πτηνών, του SARS και άλλων επιδημικών ασθενειών.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε οδηγίες, που αφορούν στην εφαρμογή μέτρων προφύλαξης του αστυνομικού προσωπικού και τους συνιστά να κάνουν χρήση μασκών και γαντιών, να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να εκθέτουν στον ήλιο τυχόν μολυσμένα ρούχα έπειτα από το καλό πλύσιμό τους σε υψηλή θερμοκρασία.

Πρόσθετες εντολές έχουν δοθεί για την τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας, στους χώρους εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, στους χώρους φιλοξενίας και κράτησης παράνομων μεταναστών και στα κρατητήρια αστυνομικών υπηρεσιών.

Ωστόσο, συνδικαλιστές της αστυνομίας, επισημαίνουν ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε υλικά και μέσα για την προφύλαξη των αστυνομικών που έρχονται σε επαφή με άτομα που θεωρούνται ύποπτα ως φορείς του ιού.

πηγη: The TOC


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑