Αδύνατος κρίκος το Interreg Ελλάδα – Βουλγαρία για ΑΜΘ
Το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας, στα πλαίσια του INTERREG, περιόδου 2014 – 2020 είναι σε διαβούλευση, σύμφωνα με την Kilkis Today.
Υπάρχει έκθεση της Ε.Ε. σύμφωνα με την οποία για τις παραμεθόριες περιοχές της EUR-LEX-52001DC0437-EL «…μακράν η χειρότερη περιοχή από πλευράς οικονομίας, καθημερινότητας, ποιότητας ζωής, περιβάλλοντος, είναι η χερσαία Ελληνική παραμεθόριος περιοχή». Αφορά τις Π. Ενότητες Έβρου, Ροδόπης, Δράμας, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας, Φλώρινας και Καστοριάς.
Η συμμετοχή όμως της Π.Ε. Θεσ/νίκης με τους ισχυρότατους θεσμούς – Π.Κ. Μακεδονίας, Δήμου Θεσ/νίκης, Λιμάνι, Πανεπιστήμιο, ΣΒΕ και άλλοι δικαιούχοι δημιουργούν άνισους όρους σε σχέση με τους λοιπούς.
Δεδομένου δε ότι τα προκηρυσσόμενα μέτρα είναι ανταγωνιστικά και επί πλέον απαιτούνται ισχυρές προσβάσεις, γίνεται αντιληπτή η ανίσχυρη θέση των υπολοίπων δικαιούχων.
Σχόλια