Ειδήσεις

Published on October 1st, 2014 | by fileto

0

Πέρασε επί της αρχής νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές κοινότητες

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής του από το Γ΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα», η συζήτηση και ψήφιση του οποίου θα συνεχιστεί αύριο επί των άρθρων και των τροπολογιών.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝ.ΕΛ ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ δήλωσαν παρών, ζητώντας περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές αναγνωρίζοντας πάντως ότι έχει θετικό πρόσημο. Παρών δήλωσε ότι ψηφίζει και το ΚΚΕ ενώ η Χρυσή Αυγή το καταψήφισε.

Ο Yπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι αυτό το νομοσχέδιο δίνει μια σημαντική ευκαιρία για να αρθούν προβλήματα που εκκρεμούν από το 1946 και αφορούν κυρίως την καθημερινή λειτουργία των θρησκευτικών οργανώσεων που ζουν στην Ελλάδα, χωρίς να εμποδίζεται παράλληλα η άσκηση της θρησκευτικής τους λατρείας.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, μίλησε για σκόπιμες ασάφειες του νομοσχεδίου, ζήτησε αποσαφηνίσεις ώστε να μην υπάρχουν γκρίζες περιοχές και κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμμονές που απαγορεύουν και δυσκολεύουν την αναγνώριση θρησκευτικών οργανώσεων.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑