Ειδήσεις

Published on October 7th, 2014 | by fileto

0

Επανεκίνηση της σχολής αστυνομίας από Στυλιανίδη-Κικίλια

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασία του Πολίτη, κ. Βασίλη Κικίλια και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, είχε το πρωί ο βουλευτής Ροδόπης και πρώην Υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαρίστησε την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την άμεση ανταπόκρισή της στην παρέμβαση του για επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής και έθεσε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης.

Στυλιανίδης Κικίλιας

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Ροδόπης ζήτησε και έλαβε διαβεβαιώσεις ότι:

α) Η Σχολή θα επαναλειτουργήσει παίρνοντας νέους δοκίμους από το Σεπτέμβριο του 2015. Μέχρι τότε, ζήτησε στη Σχολή να εκπαιδευτούν οι ειδικοί φρουροί που πιθανότατα θα προσληφθούν για να καλύψουν τις ανάγκες φύλαξης των άλλων Κέντρων της περιοχής.

β) Το προσωπικό που υπηρετούσε στο Κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών της Κομοτηνής, μετά την παύση της λειτουργίας του ως τέτοιο, θα μεταφερθούν όχι στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη που είναι οι οργανικές τους θέσεις, αλλά στα αντίστοιχα Κέντρα των γειτονικών νομών της Περιφέρειας.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, είχε την ευκαιρία να θέσει και μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν στη στελέχωση της τοπικής αστυνομίας, στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού και των μέσων που αυτή χρησιμοποιεί, καθώς και στη διευθέτηση του ζητήματος ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των αστυνομικών που λειτουργούν στη νέα συνοριακή πύλη της Νυμφαίας με τη Βουλγαρία.

Ο βουλευτής Ροδόπης, κάλεσε τόσο τον Υπουργό όσο και τον Αρχηγό να επισκεφθούν την περιοχή και να παρευρεθούν στην πανηγυρική έναρξη της επαναλειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων.

Η ανταπόκριση του Υπουργού, κ. Βασίλη Κικίλια, αλλά και του Αρχηγού υπήρξε άμεση, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική και φυσική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, αντιλαμβάνονται πλήρως τις ιδιαιτερότητες, τα προβλήματα αλλά και τις πραγματικές δυνατότητες της περιοχής μας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑