Ειδήσεις

Published on October 7th, 2014 | by fileto

0

Στον κουβά και το 12% των επιχειρήσεων Θράκης

Άνθρακες ο θησαυρός αποδεικνύεται ότι θα είναι η επιστροφή επιδότησης του 12% που αποτελούσε μια ανάσα επιβίσης  για τις επιχειρήσεις της Θράκης.

Η επιδότηση αυτή η οποία είναι σε εκρεμμότητα στο υπουργείο Οικονομικών ουσιαστικά φαίνεται ότι θα καταργηθεί και με αυτή την κίνηση οι επιχειρήσεις της ακριτικής περιοχής θα οδηγηθούν πιο κοντά στον αφανισμό.

Αυτές τις εκτιμήσεις κάνει μετά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ροδόπης και το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης και σε επιστολή του προς βουλευτές και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής, τους επισημαίνει τα παρακάτω:

«Η μικρομεσαία επιχείρηση προσπαθεί μέσα στις πλέον αντίξοες συνθήκες να επιβιώσει και να ορθοποδήσει, για να κρατήσει ζωντανή την ελληνική παραγωγή και να διαφυλάξει τις θέσεις απασχόλησης.

Δυστυχώς, αντί να έχει την στήριξη της Πολιτείας στον αγώνα της αυτόν, δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο.

Η επιβολή του ΕΝΦΙΑ και η κατάργηση του 12% αποτελούν υπό τις παρούσες συνθήκες τροχοπέδη για την επιβίωση των παραγωγικών βιοτεχνικών επιχειρήσεων του νομού μας.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι η επιβολή νέων οικονομικών βαρών στην ελληνική επιχείρηση, ούτε τις θέσεις εργασίας διασφαλίζει στην ελληνική επιχείρηση – αντιθέτως τις μειώνει- αλλά ούτε την ελληνική ανταγωνιστικότητα προάγει.

Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης ζητεί την άμεση διόρθωση του φόρου ακινήτων απαλλάσσοντας τους βιοτέχνες επαγγελματίες από την υποχρέωση καταβολής του, καθώς επίσης απαιτεί και την επαναφορά της επιδότησης του 12% για τον νομό Ροδόπης, η οποία θα δώσει ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα.

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι, αντιλαμβανόμενη την κατάσταση στην οποία έχει ρίξει την ελληνική επιχείρηση, να μην επινοεί νέα βάρη, που ο Ροδοπίτης επιχειρηματίας αδυνατεί να πληρώσει».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑