Ειδήσεις

Published on October 10th, 2014 | by fileto

0

Ο Ντόλιος σηκώνει το γάντι του ΣΥΡΙΖΑ

Κάτι ξέρουν στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και τους ανησυχεί είπε ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος απαντώντας μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η ΝΕ Σύριζα Νομού Έβρου κατηγορώντας τον για ασυνέπεια.

Το θέμα είχε να κάνει με το αυτοδιοίκητο του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, το οποίο όπως είπε ο κ. Ντόλιος θα συνεχιστεί, μια και η αναβάθμισή του γίνεται στην πράξη, κατέληξε.

Αφορμή για τις δηλώσεις του αυτές στάθηκε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Έβρου σήμφωνα με την οποία: …

Η Ανακοίνωση:
Με ψέματα, απειλές, κοροϊδία, τρομοκρατία και θράσος εις βάρος του ελληνικού λαού συνεχίζει να συμπεριφέρεται η μνημονιακή συγκυβέρνηση, προκειμένου να κρατηθεί στην καρέκλα της εξουσίας.
Πιστεύουν ότι με ψεύτικες υποσχέσεις και κωλοτούμπες μπορούν συνεχώς να εξαπατούν τους πολίτες.
Ενδεικτικό παράδειγμα κοροϊδίας του λαού αποτελεί και η περίπτωση του Υφυπουργού αυτής της συγκυβέρνησης κ. ΝΤΟΛΙΟΥ, ο οποίος δεσμεύτηκε για την επανάκτηση της αυτονομίας του Διδυμοτείχου, ακόμα και με την παραίτησή του! Βασικός πυρήνας της πολιτικής της συγκυβέρνησης είναι η αποδόμηση και εξάλειψη του κοινωνικού κράτους, με πρώτους στόχους τη δημόσια παιδεία και υγεία που φτάνουν σε τραγική κατάσταση. Νοσοκομεία στα όρια της εξαθλίωσης, χωρίς προσωπικό, χωρίς τα ελάχιστα αναγκαία ιατροφαρμακευτικά υλικά, Κέντρα Υγείας χωρίς γιατρούς.
Η υγεία έχει αφεθεί στην υπεράνθρωπη προσπάθεια του εναπομείναντος προσωπικού. Ειδικά για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου υλοποιείται από την συγκυβέρνηση μια πολιτική αποδόμησης και ουσιαστικού κλεισίματος, με πρώτο βήμα την κατάργηση της αυτονομίας του και την ενσωμάτωση ως παράρτημα στο Γ.Π. Νοσοκομείο Έβρου. Όταν στις 20 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Διδυμότειχο με στόχο τη διατήρηση της αυτονομίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και την ενίσχυσή του, μετά και τις κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες φορέων και πολιτών, ο κ. ΝΤΟΛΙΟΣ, ασκώντας την προσφιλή του τακτική ανέφερε ότι … «πιέζει» τον Υφυπουργό Υγείας από τον οποίο πήρε και τη δέσμευση για διατήρηση της αυτονομίας του Νοσοκομείου.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι μέσα στον Αύγουστο θα λυθεί το θέμα αναφέροντας επί λέξει: «…Δεσμεύομαι η αποσύνδεση (του Νοσοκομείου) να γίνει νόμος του Κράτους, αλλιώς δεν θα με ξαναδείτε εδώ σαν ΒΟΥΛΕΥΤΗ…» Σήμερα, αρχές Οκτώβρη, η κατάρρευση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου συνεχίζεται και η αυτονομία του έγινε καπνός…. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε και η σύνθεση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Έβρου,  όπου μεταξύ των μελών του – εν πολλοίς «ημέτερων» και «κολλητών» – ορίζεται και η κα. Κακκαλή σαν μέλος του Δ.Σ. με αρμοδιότητα το πρώην Γ. Νοσοκομείο Διδυμοτείχου…
Όχι μόνο δεν προχώρησε η αυτονομία, αλλά καθιερώθηκε η υπάρχουσα μορφή παραρτήματος, βάζοντας παράλληλα ταφόπλακα στο αίτημα όλου του Έβρου για ουσιαστική ενίσχυση του ρόλου και της λειτουργίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου…
Όσο για τον Βουλευτή και Υφυπουργό κ. ΝΤΟΛΙΟ, όχι μόνο δεν τήρησε τη δέσμευσή του και παραμένει Βουλευτής, όχι μόνο προήχθη σε Υφυπουργό, αλλά και πριν λίγες εβδομάδες προσφέρθηκε με «αυτοθυσία» ως «σίγουρος» να αντικαταστήσει στο θερινό τμήμα της Βουλής κάποιον συνάδελφό του «μη σίγουρο» και να γίνει ο 51ος βουλευτής που ψήφισε τον ΕΝΦΙΑ.
Πάντα συνεπής μεταξύ λόγων και πράξεων …
Εμείς, εκφράζοντας και τα συναισθήματα πολλών Εβριτών, δεν περιμένουμε να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις του ο κ. Ντόλιος. Δεν έχουμε τέτοιες αυταπάτες. Τον διαβεβαιώνουμε ότι οι πολίτες του Έβρου δε θα ξεχάσουν να τον συμπεριλάβουν στο κάδρο του πολιτικού συστήματος και πολιτικών που πολύ σύντομα θα γκρεμιστεί με την ψήφο του λαού.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑