Ειδήσεις

Published on October 13th, 2014 | by fileto

0

Το Ποτάμι ψάχνει υποψηφίους στην ΑΜΘ

Σε Καβάλα και Σέρρες ψάχνει υποψηφίους ο Σταύρος Θεοδωράκης για το ΠΟΤΑΜΙ και τις εκλογές που οσονούπω έρχονται.

Εν τω μεταξύ το Σάββατο 12 Οκτωβρίου ξεκινά και ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 του ίδιου μήνα το 5ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ στο οποίο θα παρευρεθεί ο κ. Θεοδωράκης στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου “Απόστολος Μαρδύρης” στην Νέα Καρβάλη Καβάλας και θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ Δημήτρης Πογαρίδης ενημέρωσε, στην διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης, για την όλη διοργάνωση, το πρόγραμμα και τις θεματικές ενότητες που θα αναπτύξουν οι ομιλητές κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ.

Όπως είπε ο ίδιος, “το 5ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής έχει γίνει θεσμός και περιέχει πολλές δράσεις για επιχειρηματίες, πολίτες, μαθητές και γονείς.

Το Φεστιβάλ αναμένεται να επισκεφθούν 3000 μαθητές 30 σχολείων από όλη την Μακεδονία, οι οποίοι και θα χωριστούν σε τρία γκρουπ για πρωινές και μεσημβρινές επισκέψεις, με τους εθελοντές του φεστιβάλ να τους παρουσιάζουν με απλά λόγια τις εφαρμογές που θα εκτίθενται.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί 2 ημερίδες, οι οποίες θα αφορούν την Καινοτομία στην επιχειρηματικότητα:  Η πρώτη θα αρχίσει με τον Αγιασμό και τα εγκαίνια του φεστιβάλ και θα έχει ως αποδέκτες τους επιχειρηματίες και τους πολίτες. Στην ημερίδα αυτοί θα μιλήσουν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Πέτρος Σουκουλιάς, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα « Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης», και ο καθηγητής της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ Νικόλαος Κομνηνός, που θα μιλήσει για τις  « Στρατηγικές έξυπνης Εξειδίκευσης Καινοτομίας στην περίοδο 2014-2020». Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από το Μουσικό Σχολείο Καβάλας.

Την Κυριακή θα γίνε μια δεύτερη ημερίδα, με ομιλητές τον καθηγητή κ Γκριτζάλη -που θα μιλήσει για τα «Έξυπνα αυτοκίνητα»-, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Γιάννης Παναγιωτίδης -ο οποίος θα μιλήσει για την Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα «Από την θεωρία στη Πράξη»- και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος -που θα αναπτύξει το θέμα “Ο ρόλος του ΕΣΠΑ στην Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα.”.

Στην εκδήλωση αυτή θα παρεβρεθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος θα μιλήσει και θα  αναπτύξει το θέμα από πολιτικής πλευράς, από την θεωρία στην  πράξη, ενώ η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με τις βραβεύσεις των εργασιών και τον οικονομικό απολογισμό.”


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑