Ειδήσεις

Published on October 15th, 2014 | by fileto

0

Ξεκινά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης από σήμερα

Ξεκινά από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με τις τιμές του καυσίμου να είναι αισθητά μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, αφενός λόγω της υποχώρησης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, αφετέρου λόγω της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 30%.

Το πετρέλαιο θέρμανσης θα διατίθεται σήμερα στα μεγάλα αστικά κέντρα από 1,04 ευρώ το λίτρο, ενώ στις άλλες περιοχές της χώρας θα ανέρχεται έως και 1,13 ευρώ το λίτρο, ανάλογα τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες . Η τιμή του καυσίμου θα είναι 0,80 ευρώ ανά λίτρο για τα νοικοκυριά που δικαιούται επίδομα θέρμανσης.

Ποιοί δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης;

Άγαμοι με εισόδημα έως 30.000 ευρώ και έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί ( 43.000 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί και 46.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά).

Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν το άθροισμα των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης όποιος έχει αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών.

Στα 120 τετραγωνικά μέτρα ανέρχεται η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος φορολογούμενος.

Ποιά ποσότητα καυσίμων μπορεί να επιδοτηθείανά περιοχή:

Στα 3.000 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Α’ ζώνη (Νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας).

Στα 1.800 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στη Β’ ζώνη (Νομοί Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου).

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα έχουν τη δυνατότητα να προεισπράξουν ένα σημαντικό μέρος της συγκεκριμένης παροχής. Θα έχουν δηλαδή το δικαίωμα να λάβουν το 1/4 του συνολικού ποσού επιδόματος που δικαιούνται πριν ξεκινήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο για τη θέρμανσής τους.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑