Ειδήσεις

Published on October 15th, 2014 | by fileto

0

Στο σφυρί μεζονέτα στο Παληό Καβάλας για οφειλές στο δημόσιο

Οκτώ ακίνητα μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου βγάζει στο σφυρί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προσδοκώντας να εισπράξει 52 εκατ. ευρώ.

Τις επόμενες εβδομάδες βγαίνουν σε πλειστηριασμό, το 50% μιας τριώροφης μεζονέτας 210 τ.μ στην Καβάλα (στη θέση Παληό) με τιμή πρώτης προσφοράς 80.000 ευρώ, μεζονέτα με οικόπεδο στο Χαλάνδρι με τιμή πρώτης προσφοράς 480.000 ευρώ, μεζονέτα στο Μαρκόπουλο έναντι 169.000 ευρώ, ένα λατομείο και ένα ξενοδοχείο. Λεπτομέρειες για όλα τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, στην κατηγορία «πλειστηριασμοί» στην ιστοσελίδα της ΓΓΔΕ.Οι πιθανότητες να καρποφορήσουν οι συγκεκριμένοι πλειστηριασμοί ακινήτων είναι σχετικά περιορισμένες. Η τιμή εκκίνησης είναι στο ύψος της αντικειμενικής και η αντικειμενική αξία ως γνωστόν σήμερα είναι πολλαπλάσια – για εννιά στα δέκα ακίνητα- της εμπορικής.

Με τις διατάξεις του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όταν ψηφιστούν, η τιμή εκκίνησης στους πλειστηριασμούς ακινήτων που διενεργεί το Δημόσιο εξαιτίας ληξιπρόθεσμων χρεών των ιδιοκτητών τους, θα είναι στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας. Αν στην τιμή εκκίνησης δεν γίνει πράξη, η τιμή θα μειώνεται στο 50% και θα μπορεί να κατεβαίνει ακόμα χαμηλότερα με δικαστική απόφαση.

πηγη: Euro2day


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑