Άποψη - Γνώμη

Published on October 18th, 2014 | by fileto

0

Βρώμικο ψωμί!

Δόσεις για όσους χρωστούν στο δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, τράπεζες και σε λοιπά ευαγή ιδρύματα και φορείς της χώρας.

Εκατό δόσεις, εβδομήντα πέντε δόσεις με προσαυξήσεις, κούρεμα, επιβράβευση, προσαύξηση και φυσικά παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση πρέπει να κρατήσει μέχρι το 2016, γιατί αν πέσει θα καταρρεύσει το σύστημα.

Μια ατέλειωτη παραζάλη, ένα μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη του ευρώ, της Μέρκελ, των ευρωσκεπτικιστών, των σοφών της Καρλσρούης, του Ντράγκι, της Ε.Ε.

Και η Τρόικα είναι εδώ και θα είναι εδώ στον αιώνα τον άπαντα.

Ποιος Τσίπρας και ποιοι 180 βουλευτές για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι οι Έλληνες δεν θέλουν εκλογές, δεν εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν αλλαγή, δεν θέλουν φόρους και είναι απογοητευμένοι με την κυβέρνηση.

Τελικά ποιος μπορεί να μας πει με βεβαιότητα τι θέλουν οι Έλληνες;

Πάντως οι δημοσκοπήσεις που κάνουν ταμείο με χίλιες απαντήσεις τις διαθέσεις των Ελλήνων δεν αφήνουν περιθώρια στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει μια και δεν θέλουν εκλογές και περιπέτειες.

Η κατάσταση στη χώρα είναι πεντακάθαρη. Θα προσπαθήσω να την περιγράψω με απλές γραμμές και σταράτα λόγια.

Πάνω από 3 εκατ. Έλληνες είναι φτωχοί (δηλαδή παίρνουν πολύ λιγότερα από αυτά που χρειάζεται ένα σπίτι για να σιτισθεί και να πληρώσει τα καθημερινά του) δηλαδή με λίγα λόγια αυτά τα 3 εκατ. Ελλήνων δεν έχουν ούτε την στοιχειώδη αξιοπρέπεια της επιβίωσής τους.

Υπάρχουν άλλα 3 εκατομμύρια Έλληνες που προχωράνε καθημερινά την ζωή τους με μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια και είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι του δημόσιου τομέα Οι Έλληνες της συνομοταξίας αυτής είναι δύο ταχυτήτων.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι παίρνουν αξιοπρεπείς μισθούς (1000-1500 ευρώ) που για τέτοιες εποχές όπου στον ιδιωτικό τομέα όποιος αμείβεται με 500 ευρώ θεωρείται υψηλόμισθος και οι συνταξιούχοι που έχουν σύνταξη από δημόσιο, δικαστικοί, τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, απόστρατοι κ.λ.π.

Βέβαια δεν νοώ ευνοημένους δημοσίους υπαλλήλους όσους είναι συμβασιούχοι, υποαπασχολούμενοι, με μηνιαίες αμοιβές κάτω από 800 ευρώ που και αυτά σήμερα είναι καλά λεφτά.

Απομένουν τα παιδιά, φοιτητές, σπουδαστές, μετανάστες στο εξωτερικό, που είναι γύρω στα 3 εκατομμύρια χονδρικά κι αυτοί και απομένει ένα εκατομμύριο Έλληνες οι οποίοι είναι υψηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, βουλευτές, στελέχη της κυβέρνησης, στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες κ.λ.π. που περνάνε καλά και αμείβονται καλά.

Κι έρχομαι να μετρήσω τους υπόλοιπους δύο εκατομμύρια σχεδόν Έλληνες οι οποίοι τρώνε το βρώμικο ψωμί.

Αλήθεια έχει αναλογισθεί κανείς με τι ζουν αυτοί οι ταλαίπωροι Έλληνες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα;

Ποιος νοιάζεται γι’ αυτούς που έχουν γίνει πειραματόζωα με καμπάνιες που περιλαμβάνουν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, βάουτσερ, προγράμματα σίτισης, φιλανθρωπική βοήθεια, και ένα σωρό άλλες μπούρδες που τους στερούν κάθε ικμάδα αξιοπρέπειας που τους έχει απομείνει;

Ποιος μπορεί να φροντίσει αυτούς τους ταπεινούς, απόκληρους της κρίσης, τους άθλιους των πόλεων και χωριών που δεν υπάρχει μηχανισμός να τους βάλει στην τροχιά της εργασίας και όχι της υποαπασχόλησης;

Η έννοια εργασία έχει χαθεί. Σήμερα η εργασία έγινε απασχόληση με βάουτσερ, προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, υποαπασχόληση με 4ωρα, αντίδωρο ελεημοσύνης.

Εργασία υπάρχει μόνο αλλού, στον πολιτισμένο κόσμο, εδώ υπάρχει το βάουτσερ και η απασχόληση, χωρίς ασφάλεια, χωρίς κοινωνική ευαισθησία, χωρίς ντροπή.

Σύγχρονος κόσμος και πειραματόζωα του κόσμου τούτου οι Έλληνες, και αρχίζω να το πιστεύω αυτό.

Τελικά η κρίση και οι υπογραφές των μνημονίων έγιναν με αντίκρισμα ένα μεγάλο πείραμα με έναν υποτίθεται περήφανο λαό, τον Ελληνικό.

Για μια φορά ακόμη οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι και οι πέραν του Ατλαντικού μας βρήκαν μπόσικους και μας τεστάρουν.

Μακάρι να είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας όλο αυτό που ζούμε και ιστορία παρασκηνίου.

Πάντως ότι και να είναι αν δείτε το αστυνομικό δελτίο της χώρας καθημερινά θα διαπιστώσετε ότι πολλοί είναι αυτοί που αγαπάνε τη ζωή και πλέον τρώνε το βρώμικο ψωμί που θα έλεγε και ο Σαββόπουλος.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑