Ειδήσεις

Published on October 19th, 2014 | by fileto

0

Απόπειρα πώλησης φο μπιζού για χρυσά στη Δράμα

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, τρεις (3) απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, σε βάρος ιδιοκτητών κοσμηματοπωλείου και ενεχυροδανειστηρίου, που διαπράχθηκαν, το μεσημέρι της 12-4-2014 και 17-10-2014,στη Δράμα.

Συνελήφθη προχθές (17-10-2014) το μεσημέρι, στη Δράμα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 72χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, διότι το μεσημέρι της 17-10-2014, μετέβη σε δύο καταστήματα της Δράμας, ένα κοσμηματοπωλείο και ένα ενεχυροδανειστήριο, όπου προσπάθησε ανεπιτυχώς να πουλήσει δύο κοσμήματα ευτελούς αξίας, τα οποία παρουσίασε ως αυθεντικά από λευκόχρυσο.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 72χρονος, την 12-4-2014, κατάφερε με την ίδια μέθοδο να εξαπατήσει τον ιδιοκτήτη του ίδιου ενεχυροδανειστηρίου, πουλώντας σε αυτόν 2 κοσμήματα αποκομίζοντας το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω κοσμήματα.

Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν στην κατοχή του δράστη, στο όχημά του και την οικία του, στη Θεσσαλονίκη, συνολικά 104 απομιμήσεις κοσμημάτων και το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 72χρονου θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές αρχές για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑