Διεθνείς

Published on October 20th, 2014 | by fileto

0

Θρακιώτες του Μονάχου βοηθούν την Ορεστιάδα

Μια αξιέπαινη προσπάθεια που πρέπει να αγκαλιαστεί απ’ όλους τους Ελληνες της Γερμανίας ξεκινά ο θρακικός Σύλλογος Μονάχου «Δημόκριτος» και αποσκοπεί στην συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ορεστιάδας.

Από την Κυριακή (26/10) ξεκινά η συγκέντρωση προϊόντων, τροφίμων αλλά και χρημάτων για το κοινωνικό παντοπωλείο Ορεστιάδας στο σχετική Δελτίο Τύπου ου συλλόγου αναφέρονται τα εξής:
«Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
Αγαπητά μέλη,

Ο σύλλογος μας στα πλαίσια του κοινωνικού του έργου ξεκινά μια νέα δράση «δωρίΖΩ – χαρί ΖΩ» για την ανακούφιση των συμπατριωτών μας που δοκιμάζονται ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό.

Για τον σκοπό αυτό ο σύλλογος μας αναλαμβάνει άμεσα την συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία θα δωριστούν στο κοινωνικό παντοπωλείο Ορεστιάδας.

Ας αφιερώσουμε όλοι 10 λεπτά ψάχνοντας στις ντουλάπες, στα ράφια και τα συρτάρια μας για ρούχα, υποδήματα, βιβλία και παιχνίδια που δεν χρειαζόμαστε πια ώστε να μοιραστούν σε συνανθρώπους μας που σίγουρα θα τα βρουν ανεκτίμητα! Συλλέγουμε επίσης τρόφιμα και είδη υγιεινής τα οποία είναι άμεσης ανάγκης (σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, πετσέτες, σεντόνια κ.α.).

Εάν κάποιοι συμπατριώτες μας δεν έχουν να προσφέρουν βοήθεια σε είδη που αναφέραμε, όμως θέλουν να βοηθήσουν με κάποιο χρηματικό ποσό, ο σύλλογος θα συγκεντρώσει και τα χρήματα και θα τα μετατρέψει σε είδη (τρόφιμα, είδη υγιεινής, κλπ).

Σας παρακαλούμε:
Τα προσφερόμενα είδη θα πρέπει να είναι σε αξιοπρεπή κατάσταση.
Τα τρόφιμα να είναι μακράς διαρκείας και συσκευασμένα.
Τα είδη υγιεινής να είναι συσκευασμένα.

Η συγκέντρωση ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης θα ξεκινήσει την Κυριακή 26.10.2014 και κάθε Κυριακή από τις 11:00 ώρα μέχρι τις 13:00 ώρα στους χώρους του SBZ Sendling, Danklstr. 34, οι χώροι στους οποίους γίνονται οι πρόβες του χορευτικού μας.

Η ζήτηση ρούχων από ανθρώπους που τα έχουν άμεση ανάγκη έχει αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο. Ειδικότερα όσο θα πλησιάζει ο χειμώνας γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη προμήθειας των άπορων και άστεγων με ρούχα.

Πολλά πράγματα που για μας είναι «άχρηστα» πια, για πολλούς συνανθρώπους μας είναι «απαραίτητα», γι’ αυτό θα πρέπει να σκεφτόμαστε διπλά τι πετάμε στα σκουπίδια!

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑