Ειδήσεις

Published on October 20th, 2014 | by fileto

0

Δυό χρόνια περιμένουν απλήρωτοι βιοκαλλιεργητές του Έβρου

Βαρέθηκαν να περιμένουν και να εισπράτουν υποσχέσεις οι 483 βιοκαλλιεργητές του Έβρου, μιας και έχει καθυστερήσει η πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης του προγράμματος Βιλογικής Γεωργίας από το 2012.

Στην διαμαρτυρία τους την οποία απευθύνουν και προς τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργο Παυλίδη, τονίζουν: «Εμείς οι 483 αγρότες βιοκαλλιεργητές της Π.Ε. Έβρου που υπογράφουμε αυτή την διαμαρτυρία σήμερα Τρίτη 14 Οκτώβρη 2014 δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε οργισμένοι και αγανακτισμένοι  από τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις του ΥΠAΑΤ, που η μία αναιρεί την άλλη και έχει οδηγήσει  στη χρόνια καθυστέρηση πληρωμής της οικονομικής ενίσχυσης του προγράμματος της Βιολογικής Γεωργίας.

Στο πρόγραμμα  είμαστε ενταγμένοι από  το έτος 2012 και σήμερα κλείνει και ο τρίτος χρόνος εφαρμογής του προγράμματος.

Καλούμε την κυβέρνηση και το ΥΠΑΑΤ άμεσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις και δικαιολογίες να προβεί στην πληρωμή του 1ου έτους του 2012 και να ολοκληρωθούν όλες οι τυπικές διαδικασίες ώστε μέχρι τέλος του 2014 να γίνει και η πληρωμή του έτους 2013.

Διαφορετικά:

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας για να αποκατασταθεί η αδικία που γίνεται σε βάρος μας με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Θα αποστείλουμε εξώδικο προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας την άμεση και έντοκη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης για τα έτη 2012, 2013,2014.

Θα προβούμε σε ενέργειες για την παράλληλη ενημέρωση του αρμόδιου επιτρόπου της Ε.Ε. και του αντίστοιχου αρμόδιου γραφείου της Ε.Ε.

Τη διαμαρτυρία μας αυτή την αποστέλλουμε προς την κυβέρνηση, το ΥΠAΑΤ, τα κόμματα της βουλής και τους βουλευτές του Έβρου.

Ταυτόχρονα καλούμε  τους συναδέλφους μας αγρότες βιοκαλλιεργητές από τις άλλες Π.Ε. της χώρας να προβούν σε ανάλογες ενέργειες.».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑