Ειδήσεις

Published on October 23rd, 2014 | by fileto

0

Μικρό καλάθι κρατούν οι κτηνοτρόφοι μετά την επίσκεψη του υπουργού

Για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον Εβρο, βρήκε λύσεις ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρης Κουκουλόπουλος κατά την επίσκεψή του στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη και τις Φέρες.

Όπως είναι γνωστό η επίσκεψη Κουκουλόπουλου έγινε μετά από παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος στο αίτημα του αντιδημάρχου Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Νικολάου Γκότσης, κατά την αναχώρησή του από την στρατιωτική άσκηση Παρμενίων που έγινε προ ημερών στον Έβρο.

Ο αναπληρωτής υπουργός έφτασε στον Έβρο το μεσημέρι και παρακάθισε σε σύσκεψη με εκπροσώπους τοπικών φορέων αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων, του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη του αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γιώργου Ντόλιου, του βουλευτή κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν και υπηρεσιακών παραγόντων.

Έγινε πλήρης ενημέρωση για το θέμα των ζωονόσων, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι με τις θανατώσεις των ζώων τους και τα περιφερειακά προβλήματα με τους βοσκοτόπους στα οποία ο υπουργός έδωσε απαντήσεις αλλά παρέπεμψε στους επόμενους μήνες για την επίλυσή τους. Για το μόνο θέμα στο οποίο ήταν ξεκάθαρος ήταν οι επιδοτήσεις σε γεωργούς και κτηνοτρόφους και στο ξεκίνημα του προγράμματος “Άρτεμις” που θα βάλει φραγή στην παράνομη ελληνοποίηση ζώων.

Δεσμεύθηκε ότι την περιοχή των Φερών θα επισκεφθεί κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε. προκειμένου να δει από κοντά το πρόβλημα και να αποφασιστεί η εγκατάσταση κτηνιάτρων προκειμένου να σταματήσουν οι ζωονόσοι στην περιοχή και να ληφθούν μέτρα ασφαλείας.

Ακολούθως πήγε στις Φέρες όπου τον περίμεναν οι κτηνοτρόφοι που έχουν πάθει την μεγάλη ζημιά από την ευλογιά και τον καταρροικό πυρετό και έχουν χάσει το ζωικό τους κεφάλαιο, υπήρξαν εντάσεις στην συζήτηση που ακολούθησε και περιμένουν τώρα από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου τις επόμενες κινήσεις.

Οι ίδιοι οι εκπρόσωποί τους είπαν ότι κρατούν μικρό καλάθι από τις εξαγγελίες του και αναμένουν ουσιαστικές κινήσεις ώστε να επανορθώσουν το ζωικό τους κεφάλαιο και τον βιοπορισμό τους.

 

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑