Ειδήσεις

Published on October 30th, 2014 | by fileto

0

Θαυματουργοί ανήλικοι με πλούσια λεία στην Ξάνθη

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, μία (1) ληστεία, τέσσερις (4) κλοπές δικύκλων, δέκα (10) διαρρήξεις οχημάτων – καταστημάτων – οικιών και μία (1) απόπειρα, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα Μάρτιος 2014 – Οκτώβριος 2014, στην πόλη και σε χωριό της Ξάνθης.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 20, 16, 15 και 15 ετών, για ληστεία και κλοπές κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψαν τα εξής:

  • Την 17-10-2014 το απόγευμα, οι δύο δράστες, ηλικίας 16 και 15 ετών, μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό τους, αφού διέκοψαν την πορεία Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε 44χρονη ημεδαπή, πέφτοντας οι ίδιοι στο δρόμο, στη συνέχεια άσκησαν σωματική βία σε βάρος της, αφαιρώντας από την κατοχή της, μία (1) ηλεκτρονική συσκευή, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και διάφορα αντικείμενα – έγγραφα.
  • Το χρονικό διάστημα Ιούνιος – Οκτώβριος 2014, οι τρεις δράστες, ηλικίας 16, 15 και 15 ετών, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από την πόλη της Ξάνθης, 4 δίκυκλα (2 μοτοσικλέτες και 2 μοτοποδήλατα) και διέρρηξαν, στην Ξάνθη και τη Διομήδεια Ξάνθης, 9 οχήματα – καταστήματα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, μεταξύ άλλων, 4 ηλεκτρονικές συσκευές, 16 κιβώτια με οινοπνευματώδη ποτά, το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ και 15 κλουβιά με 27 πτηνά, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλο 1 κατάστημα.
  • Την 26-3-2014, οι δύο δράστες, ηλικίας 15 και 20 ετών, διέρρηξαν οικία στην Ξάνθη και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της, 2 χρυσαφικά και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν δύο από τα δίκυκλα που αφαίρεσαν οι δράστες, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται ότι και οι τέσσερις δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑