Ειδήσεις

Published on October 31st, 2014 | by fileto

0

Πωλούνται βίλες και ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα

Πολυτελείς εξοχικές κατοικίες και τουριστικά ακίνητα είναι στην πρώτη λίστα των ακινήτων τα οποία έλκουν τους ξένους επενδυτές και αγοραστές στον χώρο του real estate.

Σύμφωνα με άρθρο του Βασίλης Πυροβέτσης, Επικεφαλής Τομέα Εκτιμήσεων του Ομίλου ΔΑΝΟΣ / An Alliance Member of BNP PARIBAS REAL ESTATE, η Βόρεια Ελλάδα και η Ήπειρος παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συρρίκνωση τιμών, η οποία εμφανίζεται μεγαλύτερη σε παλαιότερα και μεγαλύτερου μεγέθους ακίνητα. Φυσικό επακόλουθο της κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων υπήρξε η συρρίκνωση της απασχόλησης στον κατασκευαστικό τομέα και στους λοιπούς τομείς γύρω από τα ακίνητα.

Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, η Κομοτηνή (!) φαίνεται να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αντοχή στην πίεση των αξιών.

Αντίθετα, οι αξίες στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα και στην Ορεστιάδα παρουσίασαν μεγάλες μειώσεις της τάξης του 35%-45%, με την Ξάνθη να παίρνει τα σκήπτρα με ποσοστό μεγαλύτερο του 45% και τις περισσότερες μεταβιβάσεις να πραγματοποιούνται σε αξίες χαμηλότερες των αντίστοιχων αντικειμενικών αξιών.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑