Ειδήσεις

Published on October 31st, 2014 | by fileto

0

Χωρίς εκδηλώσεις η Καβάλα τα Χριστούγεννα

Χωρίς χρήματα, χωρίς παγοδρόμιο, χωρίς μεγάλη χριτουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία μια και σε λίγα σπιτάκια θα στριμωχτούν οι σύλλογοι να πουλήσουν τα αναμνηστικά τους, αλλά το κυριότερο χωρίς φαντασία και στολίδια γιατί κοστίζουν θα κινηθεί ο Δήμος Καβάλας στις χριστουγεννιάτικες γιορτές που έρχονται.

Με τα φώτα στραμμένα στην Δράμα που θα διοργανώσει σύμφωνα με τον νέο δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο μια λαμπρή Ονειρούπολη, η Καβάλα θα φαντάζει ο φτωχός συγγενής και σίγουρα δεν θα θυμίζει μια τουριστική πόλη, σε περίοδο εορτών.

Διαβάζουμε στο μπλόγκ fonikavalas.blogspot.gr.

Συνεδρίασε, το βράδυ της Τετάρτης, η Δημοτική Κοινότητα Καβάλας με σημαντικότερο θέμα,τον καθορισμό των χώρων λειτουργίας των χριστουγεννιάτικων αγορών.

Στην διάρκεια της συνεδρίασης η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας παρουσίασε στους συμβούλους μια κάτοψη της κεντρικής πλατείας της πόλης, στο οποίο απεικονίζονταν τα σημεία στα οποία θα στηθούν τα παιχνίδια και οι πάγκοι για τα χριστουγεννιάτικα αγαθά.

Όπως ανέφερε, το σύνολο των εορταστικών εκδηλώσεων θα λάβει την ονομασία “Τα Χριστούγεννα του Κόσμου”, και θα αφιερωθεί στις χριστιανικές οικογένειες που ζουν στην Μέση Ανατολή και υφίστανται τις συνέπειες του πολέμου με τους τζιχαντιστές.

Όσον αφορά τις άδειες υπαίθριου στάσιμου εμπορίου για τους πάγκους, αυτές θα έχουν ισχύ όση και η διάρκεια της δραστηριότητας για την οποία εκδόθηκαν. Η ισχύς των αδειών αυτών δεν θα μπορεί να υπερβαίνει για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τις δεκαπέντε ημέρες.

Και φέτος το επίκεντρο των εκδηλώσεων αναμένεται να είναι η κεντρική πλατεία της Καβάλας, με τον διαθέσιμο χώρο μάλιστα να αυξάνεται λόγω της μη εγκατάστασης του παγοδρομίου. Στην διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκε η πρόταση να αξιοποιηθεί το Πάρκο Φαλήρου (με αρκετούς συμβούλους να σημειώνουν ότι ο χώρος είναι ο πλέον ιδεώδης για τέτοιες εκδηλώσεις -και μερικούς μάλιστα να τονίζουν, ίσως με μια μικρή δόση υπερβολής, ότι “με καλή προσπάθεια θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε ακόμα και την Ονειρούπολη της Δράμας”, ωστόσο η πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο χώρος δεν είναι ασφαλής για τους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες.

Επίσης έγινε λόγος για τα “σπιτάκια”, τα οποία θα παραχωρηθούν σε πολιτιστικούς συλλόγους, με το ενδεχόμενο είτε εγκατάστασης 2 συλλόγων σε ένα “σπιτάκι” είτε παραμονής ενός συλλόγου για λίγες ημέρες για να δοθεί το “σπιτάκι” σε άλλο σύλλογο να μην αποκλείεται (με την προϋπόθεση, βέβαια, ο αριθμός των συλλόγων που θα καταθέσουν αίτηση να είναι αρκετά μεγάλος).

Τέλος δεν έλειψε και η συζήτηση για το κόστος των εκδηλώσεων, με την κ. Πρόεδρο να τονίζει με έμφαση ότι “τα χρήματα που ξοδεύονταν τα προηγούμενα χρόνια δεν θα δαπανηθούν φέτος. Δεν θα δώσουμε τα χρήματα που έδινε ο πρώην δήμαρχος στον ‘εθνικό καλλιτέχνη’ ή σε οποιονδήποτε άλλον..,”, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα χρήματα αυτά (περί τις 40.000 €) δεν επαρκούν για την αγορά νέων στολιδιών. Μάλιστα ακούστηκε το ότι τα στολίδια που εντοπίστηκαν στις αποθήκες του δήμου δεν είναι λειτουργικά, αλλά και το ότι το κόστος για την αγορά νέων στολιδιών είναι πολύ μεγάλο (κάτι, όμως, που προκάλεσε την θυμηδία αρκετών παρευρισκόμενων).

Ωστόσο το ενδιαφέρον των συμβούλων προκάλεσε η πρόταση για να συμμετάσχουν στον στολισμό της πόλης τα σχολεία, με δικές τους ξεχωριστές ιδέες.

Το θέμα των χριστουγεννιάτικων εορτών θα συζητηθεί και κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της επιτροπής ποιότητας ζωής, η οποία έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Παρασκευής.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑