Ειδήσεις

Published on November 3rd, 2014 | by fileto

0

Επιμένει στη Δράμα ο Τέρενς Κουίκ

«Μέσα στα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους, που αφορούν όλες τις κυβερνήσεις, χάσαμε τα είκοσι δύο πιο σημαντικά χρόνια για να μπορέσουμε να αναστήσουμε την Θράκη και επί της ουσίας να εξουδετερώσουμε τις αντεθνικές δράσεις του Προξενείου».

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝ.ΕΛ. Τέρενς Κουίκ και ΑΜ-Θ Περιφερειακός σύμβουλος με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, σε ομιλία του στην Δράμα.

Μιλώντας σε εκδήλωση με τίτλο «Η ΘΡΑΚΗ – ΧΘΕΣ – ΣΗΜΕΡΑ – ΑΥΡΙΟ», που οργάνωσε η Λέσχη Καταδρομέων του νομού, με την αιγίδα της ΑΜ-Θ Περιφέρειας και του Δήμου Δράμας, ο κ. Κουίκ ανέφερε:

«Στις 14 Φεβρουαρίου του 1992 Διακομματική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων παρέδωσε ομόφωνη μελέτη στον -τότε – Πρόεδρο της Βουλής Αθανάσιο Τσαλδάρη, ώστε να γίνουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις και στην περιοχή της Θράκης, αλλά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που τα δύο αυτά, μαζί με την Κύπρο, αποτελούν και το πιο σημαντικό Εθνικό Τόξο».

«Δυστυχώς», πρόσθεσε, «δεν έγινε τίποτα απολύτως από τις επερχόμενες κυβερνήσεις Α. Παπανδρέου, Σημίτη, Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμου, πόσω μάλλον από την σημερινή μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ».

«Εγκληματούμε κατά της Θράκης. Εγκληματούμε κατά της Πατρίδας μας», σημείωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να συμπληρώσει:

«Αφήνουμε την Άγκυρα και το Προξενείο της να κάνουν πάρτι, προχωρώντας αργά και μεθοδικά στον εκτουρκισμό της ακριτικής αυτής ελληνικής περιοχής».

Ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε στη ζοφερή, όπως είπε, κατάσταση που επικρατεί στα μέρη όπου ζουν οι Έλληνες Πομάκοι, αλλά και γενικά οι Έλληνες Μουσουλμάνοι της θρησκευτικής μειονότητας, «υπό την πίεση παρεμβατισμού και τρομοκρατίας που ασκεί το Προξενείο, σε συνδυασμό με την εκκωφαντική αδράνεια της ελληνικής Πολιτείας».

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ. στην εκδήλωση μίλησε και ο Πομάκος δημοσιογράφος – συγγραφέας Σεμπαϊδήν Καραχότζα, ο οποίος παρουσίασε τις βιωματικές του εμπειρίες από την σταδιακή παράδοση της ιστορικής περιοχής των τοξοβόλων του Μεγάλου Αλέξανδρου στα χέρια της Τουρκίας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο ΑΝΕΛ Πολιτευτής Δράμας και ΑΜ-Θ Περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης, τα μέλη της ΑΝΕΛ Συντονιστικής Δράμας, με επικεφαλής την Πρόεδρο Δέσποινα Βατσαλίδου και όλα τα μέλη του Τομέα Δράμας του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑