Ειδήσεις

Published on November 3rd, 2014 | by fileto

0

Στα αναχώματα του Έβρου ο μητροπολίτης Άνθιμος

Το Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στον οικισμό του Πόρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ακριβώς δίπλα στον ποταμό Έβρο.
Αμέσως μετά την πανήγυρη  ο Μητροπολίτης μας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πέτροβιτς, τον Αντιδήμαρχο Φερών κ. Γκότση και τον Συνταγματάρχη εκπρόσωπο της 30ης Ταξιαρχίας “Κάμια”, επισκέφθηκε το Δέλτα του Έβρου και τα σημεία όπου το νερό έχει φθάσει σε επικίνδυνα σημεία, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο από στιγμή σε στιγμή  να έχουμε υπερχείλιση των υδάτων με συνέπεια να πλημμυρίσουν μεγάλες εκτάσεις στην περιοχή.
Όπως ενημερώθηκε ο Σεβασμιώτατος, οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν την πορεία των υδάτων όλο αυτό το διάστημα που ο προερχόμενος από την Βουλγαρία όγκος τους, είναι ιδιαίτερα μεγάλος και βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν. Εκτός των άλλων μέτρων, στο σχεδιασμό προβλέπεται η εκτόνωση των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, προκειμένου να μην πλημυρίσουν τα παρέβρια χωριά μας.
Κάτι τέτοιο θα γίνει με ελεγχόμενες ανατίναξεις των αναχωμάτων από τις δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού.
Ο Μητροπολίτης μας από την πλευρά του, ευλόγησε την συλλογική προσπάθεια των εκπροσώπων των αρχών και των υπαλλήλων των αρμόδιων υπηρεσιών, εξέφρασε την απόλυτη συμπαράσταση της Μητροπόλεως προς όλους και ευχήθηκε να αποφευχθούν οι πλημμύρες και κυρίως, οι ζημιές στις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.
Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επισημάνει ότι θα πρέπει να δοθεί οριστική λύση στο επαναλαμβανόμενο φαινόμενο των πλημμυρών, που ταλαιπωρεί και δημιουργεί τεράστια προβλήματα και καταστροφές κάθε χρόνο στο νομό μας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑