Ειδήσεις

Published on November 4th, 2014 | by fileto

0

Ξεκίνησε η μάχη του σταυρού στην αρένα της ΑΜΘ

Σε ένα καταιγισμό ενεργειών έχουν επιδοθεί οι βουλευτές, υφυπουργοί και λοιποί πολιτευτές γιατί γνωρίζουν ότι η μάχη του σταυρού και της πολιτικής τους επιβίωσης πλησιάζει.

Πως αλλοιώς θα μπορούσε κανείς να εξηγήσει την επικοινωνιακή καταιγίδα κυρίως των βουλευτών της συγκυβέρνησης οι οποίοι διαθέτουν και κυβερνητικά πόστα το τελευταί χρονικό διάστημα.

Στον Έβρο Άκης Γεροντόπουλος, Γιώργος Ντόλιος και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος διαγνωνίζονται για το ποιός θα κάνει περισσότερα για την εκλογική του περιφέρεια μέσω των θέσεων που έχουν στο κυβερνητικό σχήμα, με επισκέψεις υπουργών, χρήματα σε δήμους και μονάδες εκπαίδευσης.

Από την  άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν τον υποψήφιο που θα καταλάβει την έδρα του Έβρου που είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο σίγουρα με τις δημοσκοπήσεις, ενώ και οι ΑΝΕΛ που μπορεί να έχουν χαμηλά δημοσκοπικά, εν τούτοις παραμένουν υπολογίσιμη δύναμη και φαίνεται ότι θα πιάσουν τη βάση και έχουν πολλές πιθανότητες να κρατήσουν την έδρα τους στον Έβρο.

Στην Ροδόπη πονοκέφαλος έχει ξεσπάσει μετά από την μεταπήδηση του Ιλχάν Αχμέτ στο Ποτάμι που από ότι φαίνεται μπορεί να τον περάσει στα έδρανα της Βουλής.

Ο Αχμέτ Χατζηοσμάν μάλλον είναι σε δεινή θέση καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν τα πάει καλά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και με την αλλαγή ονόματός του δεν προβλέπεται να περάσει στα ποσοστά του παρελθόντος.

Βέβαια κρατάει δυνάμεις στην περιοχή και ο ίδιος ο βουλευτής ενδέχεται να καταφέρει να επανεκλεγεί αλλά με μεγάλη δυσκολία.

Καλύτερες προοπτικές για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αιχάν Καραγιουσούφ αν και υπάρχει η υποψηφιότητα του Δημήτρη Χαρίτου ο οποίος το έχει πάρει ζεστά το ζήτημα και ψάχνει.

Τέλος το αίνιγμα λέγεται Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος κρατάει ζεστό το κλίμα στην ΝΔ αλλά έχει εμβολίσει και άλλους πολιτικούς χώρους από ΠΑΣΟΚ μέχρι και μεγάλα κομμάτια της κεντροδεξιάς, ενώ συσπειρώνει  ολοένα και περισσότερο το χριστιανικό στοιχείο, το οποίο βλέπει την απειλή της μη εκπροσώπησής του και παίρνει αποφάσεις. Το ζήτημα είναι η στάση και η θέση του Μαξίμου, που έχει προβληματίσει πολλούς νεοδημοκράτες τελευταία, οι οποίοι είναι σε κατάσταση νευρικής κρίσης.

Στην Ξάνθη ο Αλέξανδρος Κοντός είναι μια σταθερή αξία, αν και εκεί υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βουλευτή και πιθανόν να θελήσει και δεύτερη έδρα αν και είναι δύσκολο.

Το ΠΑΣΟΚ την έχει άσχημα, ενώ οι ΑΝΕΛ με τον Τέρενς Κουίκ κάνουν καλή δουλειά αλλά δεν έχουν καλό χαρτί να παίξουν.

Στην Καβάλα όλα είναι ρευστά αν και δεν υπάρχει περίπτωση να επαναληφθεί το τελευταίο σκηνικό με τους τέσσερις ΝΔκράτες βουλευτές, ούτε στα πιο τρελά όνειρα. Θα επικρατήσουν οι δύο πιο διεισδυτικοί και πιθανόν να έχουμε και ανατροπές με νέα πρόσωπα που θέλουν να πολιτευτούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ράβει βουλευτικό κοστούμι και απο ότι φαίνεται ο Ηλίας Ιωαννίδης θα είναι αυτός που θα το φορέσει, το δικαιούται και το θέλει και η Κουμουνδούρου.

Τέταρτος ενδέχεται να είναι βουλευτής είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε από τους ΑΝΕΛ αν ευτοί κατορθώσουν και πιάσουν τη βάση στην περιφέρεια αλλά ακόμη – ακόμη και από το Ποτάμι που ενδέχεται να κατέβει με μια πραγματικά καλή υποψηφιότητα την οποία ψαχνει εναγωνίως.

Στη Δράμα όλα είναι ρευστά. Ο Δημήτρης Κυριαζίδης αγωνιά, ο ΣΥΡΙΖΑ χαμογελά, ενώ κι εκεί οι ΑΝΕΛ έχουν δυνατότητες μια και το έχει καταλάβει ο Τέρενς Κουίκ και έχει πάρει την Δράμα επάνω του.

Χαμηλή η πτήση για τον Χρήστο Αηδόνη ο οποίος παραμένει ένα αίνιγμα.

Πάντως αυτό που φαίνεται με γυμνό οφθαλμό είναι ότι πάμε σε ανατροπή με νέα πρόσωπα να μπαίνουν στον αγώνα και να κερδίζουν θέση στο νέο κοινοβούλιο που από ότι φαίνεται πιθανόν να εκλέξει και νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όλοι είναι σε θέση μάχης και πεδίο δόξης λαμπρό για κάθε νέα πρόταση, διότι ο κόσμος βαρέθηκε τα ίδια και τα ίδια και θέλει να κάνει ανατροπές.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑