Ειδήσεις

Published on November 10th, 2014 | by fileto

0

Ανήλικοι έκαναν κλοπές και φθορές στην Ορεστιάδα

Εξιχνιάστηκαν, μετά ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, 3 διαρρήξεις, που είχαν διαπραχθεί, από 3 έως 9-11-2014, σε σχολείο και επιχειρήσεις της Ορεστιάδας.

Συνελήφθησαν χθες (9-11-2014) το πρωί στην Ορεστιάδα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 19 και 14 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπές και διακεκριμένες φθορές. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν 16χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Βουλγαρίας, ο οποίος εμπλέκεται σε μια από τις διαρρήξεις και δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι δύο συλληφθέντες, την 8/9-11-2014 διέρρηξαν ένα σχολείο και τα ψυγεία περιπτέρου, στην Ορεστιάδα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, συνολικά το χρηματικό ποσό των 70 Ευρώ, διάφορα τρόφιμα και αναψυκτικά, προκαλώντας παράλληλα φθορές στους χώρους του σχολείου.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε επίσης ότι ο 19χρονος μαζί με τον 16χρονο, αρχές Νοεμβρίου του 2014, διέρρηξαν μια επιχείρηση στην Ορεστιάδα, από όπου αφαίρεσαν 200 Ευρώ, 191 συσκευασίες καπνού, 110 πακέτα τσιγάρων και 120 συσκευασίες με διάφορα είδη καπνίσματος.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 70 Ευρώ και μέρος από τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Σημειώνεται ότι ο 19χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑