Ειδήσεις

Published on November 14th, 2014 | by fileto

0

Το κυνήγι των διακινητών συνεχίζεται στον Έβρο

Συνελήφθησαν χθες (13-11-2014), στον Έβρο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, Τυχερού και Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 61 και 45 ετών και ένας 29χρονος υπήκοος Πακιστάν, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου έκαναν σήμα στάσης στον οδηγό ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, εισήλθε στην Εγνατία Οδό, όπου και προσέκρουσε σε ρυθμιστικές πινακίδες, που εξέτρεπαν την κυκλοφορία και στις προστατευτικές μπάρες, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί το όχημα, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Οι δύο διακινητές, που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, τράπηκαν πεζή σε φυγή σε παρακείμενη δασώδη έκταση, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, πλην όμως, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, συνελήφθη ο 29χονος, ενώ ο συνεργός του δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι οι δύο διακινητές προωθούσαν στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 61χρονο, οδηγό ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, με συνοδηγό τον 45χρονο, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, οι παραπάνω αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα στην Εγνατία Οδό και να συλλάβουν τους δύο διακινητές.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες προωθούσαν με αυτό στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 455 Ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Τυχερού Έβρου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑