Ειδήσεις

Published on November 21st, 2014 | by fileto

0

Τα κανάλια Αν. Μακεδονίας – Θράκης στην Θεσσαλονίκη

Ξεσηκωμός από τους καναλάρχες των Σερρών οι οποίοι μέσω του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα ζητούν ώστε να κανάλια των Σερρών αντί να εκπέμπουν μέσω της Digea στην Αν. Μακεδονία και Θράκη να καλύπτουν και την κεντρική Μακεδονία δηλαδή την Θεσσαλονίκη.

Η πρωτοβουλία είναι σωστή και θα πρέπει να απαιτήσουν και οι καναλάρχες της Αν. Μακεδονίας και Θρακης να εκπέμπουν και στην Θεσσαλονίκη, όπου διαβιούν πάνω από 100.000 κάτοικοι των περιοχών αυτών και θα ήθελαν να ενημερώνονται για τα τεκτενόμενα της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Φυσικά δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη η κάλυψη όλης της περιοχής της Αν. Μακεδονίας και της Θράκης, μια και υπάρχουν μαύρες τρύπες στην μετάδοση του σήματος, το οποίο αποφάσισε να καλύψει η πέριφέρεια ΑΜ-Θ με τα λεφτά των κατοίκων της τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλες δράσεις και έργα, σε μια περίοδο που το κρατικό χρήμα είναι δυσεύρετο για να πάει στο ποστοφόλι της Digea.

Όπως είναι γνωστό στην Πελοπόννησο, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη πραγματοποιήθηκε η “ψηφιακή μετάβαση”.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ποσοστά της κάλυψης είναι πολύ μικρότερα από το επικαλούμενο 95%. Ολόκληρες περιοχές, πολλές κωμοπόλεις, ακόμα και Δήμοι έχουν απόλυτο μαύρο στις οθόνες τους. Άλλες περιοχές βλέπουν τηλεόραση σποραδικά – έρχεται και φεύγει.

Οι διαμαρτυρίες των πολιτών και των δημοτικών αρχών αντιμετωπίζονται από τους αρμόδιους (Υπουργείο και ΕΕΤΤ) είτε με απαξιωτικό τρόπο (κάνετε λάθος – οι χάρτες κάλυψης λένε άλλα) είτε με αλαζονικό (βρίσκεστε σε “λευκή” περιοχή, ας πληρώσει ο Δήμος σας να έχετε τηλεόραση.

Κάποιοι Δήμοι και όχι μόνο, άρχισαν να υποκύπτουν στον εκβιασμό, χωρίς να αντιλαμβάνονται ακόμη το πραγματικό κόστος που θα καταβάλλουν διαρκώς στην Digea.

Τελικά το ζήτημα το οποίο προκύπτει είναι ότι τα κανάλια μετά τον ασφυκτικό κλοιό της Digea οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο το οποίο θα φανεί μετά από λίγο χρονικό διάστημα όταν θα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο δυσβάστακτο οικονομικό κόστος παροχής της υπηρεσίας μετάδοσης σήματος της εταιρείας και θα κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Τουλάχιστον ας τους δώσουν την ευκαιρία να επεκταθεί το σήμα τους ιδιαίτερα της ΒΑ Ελλάδας στην Κεντρική Μακεδονία ώστε να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στην διαφημιστική πίτα της συμπρωτεύουσας.

Μια και όλα αυτά μπορούν να γίνουν εύκολα, και επειδή το κρατικό χρήμα είναι αυτό που στηρίζει την πολη προσπάθεια της ψηφιακής μετάδοσης του σήματος, καλό είναι αντί για αυστηρά γεωγραφικά σύνορα να δοθεί στα κανάλια της ακριτικής Ελλάδας χώρος να αναπνεύσουν.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑