Ειδήσεις

Published on November 23rd, 2014 | by fileto

0

Αλλάζει όδευση ο ΤΑΡ στα Τενάγη, λέει ο υπεύθυνος του αγωγού

Η υλοποίηση του αγωγού TAP δεν συνδέεται με την είσοδο ή μη της Socar στον ΔΕΣΦΑ, δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής, ο υπεύθυνος του project για την Ελλάδα, κ. Ρίκαρντ Σκούφιας.

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις σε Καβάλα (Τενάγη των Φιλίππων) και Σέρρες απαντά:

“Στον TAP έχουμε δεσμευτεί για διαρκή ενημέρωση και διάλογο. Ανταποκρινόμαστε και θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις έχουν οι τοπικές κοινωνίες. Εχουμε οργανώσει περισσότερες από 400 τοπικές συναντήσεις για να ενημερώσουμε για το έργο, αλλά και να ακούσουμε. Πολλοί δεν το γνωρίζουν, αλλά έχουμε κάνει πάνω από 120 αλλαγές στην όδευση του αγωγού σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Στην Καβάλα, συγκεκριμένα, ζητήθηκε η χάραξη να παρακάμπτει την περιοχή των Τεναγών, και μαζί με τους τοπικούς αντιπροσώπους και τον αρμόδιο υπουργό συμφωνήσαμε και το κάναμε πράξη. Στις Σέρρες, ζητήθηκε να εξετάσουμε τη θέση ενός σταθμού συμπίεσης που μπορεί να κατασκευαστεί σε διάστημα δέκα ετών και αυτή τη στιγμή το εξετάζουμε.

Η μέχρι σήμερα ανταπόκριση σε τοπικό επίπεδο στη δέσμευση να συνεργαστούμε και να βρούμε αμοιβαία αποδεκτές λύσεις μάς δίνει τη σιγουριά ότι θα υλοποιήσουμε επιτυχώς ένα έργο που θα τονώσει την τοπική οικονομία και θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στις κοινότητες. Ολοι οι άνθρωποι που συναντώ από όλο το πολιτικό φάσμα μου επιβεβαιώνουν ότι αυτό ακριβώς θέλουν για τη χώρα”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑