Ειδήσεις

Published on November 25th, 2014 | by fileto

0

Απάντηση του ΚΚΕ στις εξαγγελίες Χρυσοχοίδη

Οι εργολάβοι κι όχι ο λαός, θα βγουν κερδισμένοι από τις εξαγγελίες Χρυσοχοϊδη για τα έργα στον Έβρο, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η χώρα ξεπουλάει υποδομές κι όχι οι πολίτες ξαναπληρώνουν για έργα, όπως αυτό της Εγνατία.
Το ΚΚΕ τονίζει:

Οι ανακοινώσεις του Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρυσοχοϊδη για την ένταξη στο 5ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης ορισμένων έργων της Περιφέρειάς μας όπως της Ηλεκτροκίνησης του άξονα Στριμώνα – Αλεξανδρούπολης – Ορμένιο, ο περιφερειακός της Αλεξ/πολης, η ολοκλήρωση των κάθετων αξόνων Ορμενίου – Αρδανίου, Κομοτηνής – Νυμφαία – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και η μελέτη των οδικών αξόνων Δράμας – Καβάλας και Ξάνθης – Εχίνου – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστούν από τους κυβερνητικούς παράγοντες αλλά και από την Περιφερειακή Διοίκηση όπως και από ντόπιους φορείς π.χ. Επιμελητήριο Έβρου, σαν κοσμογονία που θα οδηγήσει στην καπιταλιστική ανάπτυξη της Περιφέρειας και ότι δήθεν θα βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της περιοχής.
Προσπαθούν να καλλιεργήσουν προσδοκίες στο λαό της περιοχής ότι τάχα έχει να κερδίσει από τα έργα του 5ου ΚΠΣ και του ΠΕΠ της ΠΑΜΘ ότι η ανάπτυξη που αυτά μπορούν να τροφοδοτήσουν – στο βαθμό που θα το κάνουν – ότι θα είναι προς όφελος των λαϊκών οικογενειών.
Πρόκειται για ψέμα ολκής. Το ζήτημα που τίθεται είναι Δημόσια Έργα από ποιόν και για ποιόν.
Η πείρα από τα προηγούμενα ΚΠΣ λέει ότι κερδισμένοι βγήκαν συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί – κατασκευαστικοί – μονοπωλιακοί όμιλοι ντόπιοι και ξένοι.
Τα έργα που κατασκευάστηκαν όπως η Εγνατία Οδός κ.ά. τα ξαναπληρώνουμε με τα χαράτσια – διόδια που επέβαλαν.
Η εκτέλεση των έργων μέσω ΣΔΙΤ σημαίνει παράδοσή τους για 50 και 100 χρόνια σε μονοπωλιακούς ομίλους αν και κατασκευάζονται με λεφτά από το υστέρημα του ελληνικού λαού.
Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ έχει βγάλει στο σφυρί για ξεπούλημα μια σειρά από δημόσια κτίρια και υποδομές όπως τα αεροδρόμια Αλεξ/πολης και Χρυσούπολης, τα λιμάνια Καβάλας και Αλεξ/πολης, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.ά.
Ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση με την πολιτική της όλα αυτά τα χρόνια αφαιρεί απ την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους δικαιώματα και κατακτήσεις όπως κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κατώτεροι μισθοί πείνας, πετσόκομμα των συντάξεων, ΕΝΦΙΑ, χαράτσια κ.ά.
Για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους ξεκλήρισμα και καταστροφή.
Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα λεφτά των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης δεν μας τα χαρίζει κανείς, είναι λεφτά που προέρχονται από την φοροαφαίμαξη του λαού, των ΦΠΑ, από την αιματηρή λιτότητα σε βάρος του, από την περικοπή και εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας της κοινωνικής πρόνοιας. Από την κλοπή του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου των οποίων το αστικό κράτος και η Ε.Ε. τον αναδιανέμει προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών κύκλων.
Γι αυτό ο λαός μας πρέπει να παλέψει ώστε όλοι αυτοί οι πόροι να διατεθούν για την κατασκευή έργων και υποδομών για την υγεία, την εκπαίδευση, την πρόνοια, για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αποστραγγιστικά, αρδευτικά, για έργα αντισεισμικής θωράκισης κ.ά., που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Για να συγκροτηθεί μια πλατιά λαϊκή συμμαχία που θα ανατρέψει αυτή την πολιτική και θα δημιουργήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την Λαϊκή Εξουσία όπου με πανεθνικό κεντρικό σχεδιασμό θα κατασκευάζονται έργα και υποδομές για την λαϊκή ευημερία και την ικανοποίηση των αναγκών του.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑