Ειδήσεις

Published on November 25th, 2014 | by fileto

0

Μαιμού εφοριακοί εξαπάτησαν ηλικιωμένους σε Καβάλα-Δράμα

Εξαρθρώθηκε συμμορία τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν ηλικιωμένους προσποιούμενα τους εφοριακούς ή τους λογιστές.

Εξιχνιάστηκαν έξι (6) περιπτώσεις απάτης σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Δράμα.

Ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της συμμορίας, τέσσερα άτομα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν ξεπερνάει τα 20.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, εγκληματική ομάδα, η οποία εξαπατούσε ηλικιωμένους με το πρόσχημα τακτοποίησης υποτιθέμενων οικονομικών εκκρεμοτήτων συγγενικών τους προσώπων.

Για τη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ηλικίας 33, 57, 22 και 29 ετών, για τα αδικήματα της «Σύστασης Συμμορίας» και «Απάτης».

Ειδικότερα , όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω, τουλάχιστον από τα μέσα Ιουλίου του 2014, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα (συμμορία) με δομή και συγκεκριμένους ρόλους, τους οποίους ενάλλασσαν περιοδικά, προκειμένου να παραπλανούν τις Αρχές, έχοντας ως απώτερο σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων ατόμων.

Συγκεκριμένα , οι δράστες προσποιούμενοι τους εφοριακούς ή τους λογιστές, εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα και χρησιμοποιώντας ως πρόφαση την τακτοποίηση υποτιθέμενων οικονομικών εκκρεμοτήτων συγγενικών τους προσώπων, αποσπούσαν από αυτά, χρηματικά ποσά.

Οι δράστες προσπορίζονταν παράνομο περιουσιακό όφελος από χρηματικά ποσά, που είτε τους παρέδιδαν οι ηλικιωμένοι στις οικίες τους, είτε έπειτα από ανάληψη που πραγματοποιούσαν από τραπεζικό υποκατάστημα, στο οποίο, οι ίδιοι οι δράστες, τους μετέφεραν.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, σε έξι (6) περιπτώσεις σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Δράμα παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους 22.4000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν επιπλέον 1.300 ευρώ.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑