Ειδήσεις

Published on December 2nd, 2014 | by fileto

0

Έκπτωτος Άγγελος και στην Κομοτηνή

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε τρία άτομα για παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο, μετά από πανελλαδική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Έκπτωτος Άγγελος», για την καταπολέμηση της.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκαν έξι χρήστες διαδικτύου, οι τρεις συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, σε βάρος των άλλων δύο σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, ενώ ένας ακόμη αναζητείται.

Διαπιστώθηκε ότι τα έξι αυτά άτομα κατείχαν εικόνες και βίντεο με σκληρότατο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, χρησιμοποιώντας 339 διαφορετικές IP διευθύνσεις, από διάφορες εταιρείες παροχής υπηρεσιών.

Oι χρήστες εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, της Τρίπολης, της Κομοτηνής και της Ρόδου. Ειδικότερα στις οικίες 53χρονου Πολωνού σε περιοχή της Αθήνας, 45χρονου Έλληνα στην Τρίπολη και 25χρονου Έλληνα στην Κομοτηνή, βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία συνολικού μεγέθους άνω του ενός (1) ΤΒ ( Terabyte ) – υλικού πορνογραφίας ανηλίκων/

Επιπλέον, για άλλους δύο χρήστες – ιδιοκτήτες συνδέσεων διαδικτύου, συγκεκριμένα για έναν 50χρονο Έλληνα στη Ρόδο και έναν 26χρονο Έλληνα σε περιοχή της Αθήνας πρόεκυψε ότι είχαν διαγράψει τα επίμαχα αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων καθώς και το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσαν για το κατέβασμα και το διαμοιρασμό αυτών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία τακτικής διαδικασίας.

Τέλος, αναζητείται ένας ακόμη χρήστης – ιδιοκτήτης σύνδεσης διαδικτύου, τα στοιχεία του οποίου ακόμη δεν έχουν διακριβωθεί από την μέχρι σήμερα ψηφιακή αστυνομική έρευνα.

πηγη: Star


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑