Ειδήσεις

Published on December 4th, 2014 | by fileto

0

Πλημμυρίζουν και πάλι χωριά στον Β. Έβρο

Ανήμπορες οι αρχές να προστατεύσουν τους οικισμούς του Βορείου Έβρου που πλήττονται από έντονες βροχοπτώσεις, ενώ το ποτάμι φουσκώνει.

Για ένα ακόμη βράδυ έμειναν ξάγρυπνοι οι υπέργηροι κάτοικοι των χωριών, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και μαντριά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δύο ηλικιωμένες γυναίκες απεγκλωβίστηκαν τα ξημερώματα από άντρες της Πυροσβεστικής, όταν τα σπίτια τους πλημμύρισαν λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Τα περιστατικά συνέβησαν στις 04.48 τα ξημερώματα στους οικισμούς Ελιάς και Τριγώνου στον Δήμο Ορεστιάδας.

Τα χωριά Ελιά, Ρύζια, Τρίγωνο και Κόμμαρα αντιμετωπίζουν προβλήματα με πλημμυρισμένα σπίτια σύμφωνα με το Thrakinea.gr του δημοσιογράφου Γιάννη Τομαδάκη.

Η ίδια κατάσταση και στο Μεγάλο Δέρειο αλλά και στον οικισμό του Άβαντα λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη με τον γνωστό χείμαρο ο οποίος όταν φουσκώνει παρασύρει τα πάντα στο διάβα του.

Μέχρι στιγμής τα αναχώματα του ποταμού Έβρου (όσα απέμειναν) αντέχουν, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ παρακολουθεί την εξέλιξη και από ότι φαίνεται τα επόμενα 24ωρα θα είναι κρίσιμα μια και περιμένουμε επανάληψη των καιρικών φαινομένων.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων στην γειτονική Βουλγαρία, σύμφωνα με το grreporter.info, ο μεθοριακός σταθμός «Καπιτάν Αντρέεβο» στα βουλγαροτουρκικά σύνορα είναι κλειστός επειδή πλημμύρισε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων του τελευταίου 24ωρου.

Η διέλευση των οχημάτων διακόπηκε γύρω στα μεσάνυχτα επειδή η στάθμη του νερού ήταν περίπου μισό μέτρο. Τα φορτηγά κατευθύνονται προς τον σταθμό «Λέσοβο», διευκρινίζουν από την Υπηρεσία Τελωνείων.

Στην περιοχή του Χάσκοβο στη Νότια Βουλγαρία έχουν ληφθεί δεκάδες τηλεφωνήματα για πλημμυρισμένα υπόγεια και αυλές λόγω των έντων βροχοπτώσεων.

Η ίδια κρίσιμη κατάσταση επικρατεί και στους δήμους – Ντιμίτροβγκραντ, Λιουμπίμετς και Συμεώνοβγκραντ.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για σπασμένα φράγματα, η καταρρακτώδης βροχή όμως που συνεχίστηκε όλη τη νύχτα έχει αυξήσει επικίνδυνα τη στάθμη των ποταμών και σε πολλά σημεία οι ποταμοί έχουν βγει από την κοίτη τους και πλημμύρισαν δρόμους.

Συνέχεια παρακολουθείται η στάθμη και του ποταμού Μαρίτσα (Έβρος).


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑