Ειδήσεις

Published on December 5th, 2014 | by fileto

0

Μηχανική βλάβη φέρυ και προσάραξη γερανού στην Καβάλα

Μηχανική βλάβη στον καταπέλτη παρουσίασε το Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΙΛΙΑΓΚΟΣ» Ν.Π. 11892, απογευματινές ώρες χθες, στο λιμένα Θάσου.

Κατόπιν απαγόρευσης απόπλου και επιθεώρησής του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, διαπιστώθηκε βλάβη στο υδραυλικό σύστημα καταπέλτη.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Προσάραξε η ρυμουλκούμενη Φορτηγίδα – Πλωτός Γερανός «ΜΑΚΕΔΩΝ Ι» Ν.Π. 1946, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην ακτή “ΡΑΨΑΝΗΣ” στην Καβάλα.

Συγκεκριμένα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής εντόπισαν πρωινές ώρες σήμερα, το «ΜΑΚΕΔΩΝ Ι» το οποίο βρισκόταν περί τα είκοσι (20) μέτρα από την ακτή και απασχολούνταν στο έργο “Προστασία και Διαμόρφωση ακτής Ραψάνης”, να έχει προσαράξει σε αβαθύ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ κατόπιν αυτοψίας από ιδιωτικό καταδυτικό συνεργείο στα ύφαλα της ανωτέρω Φ/γίδας διαπιστώθηκε εισροή υδάτων από διάφορες σχισμές.

Από τη Λιμενική Αρχή Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, τέθηκαν σε ετοιμότητα προληπτικά, υλικά και μέσα απορρύπανσης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑