Ειδήσεις

Published on December 5th, 2014 | by fileto

0

Τι τρέχει τελικά με τα σκουπίδια της Περιφέρειας;

Στην συνέντευξη την οποία έδωσε στους εκπροσώπους του Τύπου ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ στον δήμο Αλεξανδρούπολης κ. Παύλος Μιχαηλίδης (μηχανικός στο επάγγελμα) τόνισε για το θέμα της διαχείρησης απορριμμάτων της περιφέρειας τα εξής:

“Την στιγμή λοιπόν που η δημιουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αλεξανδρούπολης, στην οποία θα μεταφέρονται τα σκουπίδια Έβρου και Ροδόπης, μοιάζει να προχωρά, στην Καβάλα υπάρχει στάση αναμονής. Στη συζήτηση του θέματος, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, σημείωσε πως το θέμα κατασκευής ΜΕΑ στην Καβάλα, όπου θα επεξεργάζονται τα απορρίμματα Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, δεν έχει ανοίξει ακόμη, αφού δεν έχει ενημερωθεί ούτε η παράταξη της δημάρχου, ούτε το δημοτικό συμβούλιο, αλλά δεν έχει υπάρξει ούτε απόφαση για την πιθανή χωροθέτησή της“.

Για το ίδιο θέμα ο δημοτικός σύμβουλος της «ΑΝΑΣΑ» , πολιτικός μηχανικός και αντιπρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Έβρου του ΤΕΕ Θράκης Κυριάκος Αραμπατζής, τόνισε ότι: “ο περιφερειακός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων υλοποιήθηκε το 2009, ενώ εκκρεμεί ο νέος σχεδιασμός, αφού τα δεδομένα έχουν αλλάξει σημαντικά. Σε εκείνο το σχεδιασμό, προ κρίσης, οι όγκοι των απορριμμάτων ήταν μεγαλύτεροι απ’ ό,τι είναι σήμερα. Με δεδομένη την κοινοτική οδηγία, ότι τα απορρίμματα θα πρέπει κατά ποσοστό 70% να ανακυκλώνονται, ο κ. Αραμπατζής εξέφρασε την ανησυχία του ότι ίσως τελικώς να μην προωθηθεί η δημιουργία δεύτερης ΜΕΑ στην Καβάλα, εφόσον  υπάρχει και η ρήτρα της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας απορριμμάτων, η οποία εφόσον δεν ικανοποιηθεί, ο διαχειριστής του έργου μπορεί να αυξήσει τις οικονομικές του απαιτήσεις, με ταυτόχρονη επιβάρυνση των δημοτών”.Τελικά δεν πρέπει κάποιοι να πουν ξεκάθαρα τι συμβαίνει με το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΑΜ-Θ για το οποίο γίνεται πολύς ντόρος με την μεταφορά τους από τον ένα νομό στον άλλο και για τα κόστη αυτού του έργου που τελικά θα μετακυληθούν στους δημότες;


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑