Άποψη - Γνώμη

Published on December 6th, 2014 | by fileto

0

Θλιβερό θέαμα η μανία της εξουσίας

Παρακολουθώ αυτές τις μέρες την συζήτηση για τον προϋπολογισμό που γίνεται στη Βουλή και από το βήμα της περνούν όλοι οι εθνοπατέρες μας, όλων των χρωμάτων και αποχρώσεων.

Οι ομιλίες της πλειοψηφίας φαντάζουν με εκθέσεις γυμνασίου, γραμμένες στο πόδι, χωρίς ειρμό και εκτός θέματος.

Πολύ λίγες είναι εκείνες που αναφέρονται στην ουσία του προϋπολογισμού και αφορούν ουσιαστικά θέματα μέσα από αυτόν που θα καθορίσει και τις ζωές των εκατομμυρίων πολιτών αυτής της ταλαίπωρης χώρας η οποία είναι έτοιμη να βαρέσει κανόνι.

Είναι λυπηρό να βλέπεις τους εκφραστές της λαϊκής εντολής για τους οποίους πόσα όνειρα και σκέψεις έκαναν οι ψηφοφόροι τους μέχρι να πάρουν την απόφαση να τους επιλέξουν για το εθνικό κοινοβούλιο, να μιλούν ως κομματικά καθαρά στελέχη και να φέρουν τον μανδύα της κομματικής τους ταυτότητας ξεχνώντας ότι πίσω από αυτή την ιδιότητα υπάρχει και η εκπροσώπηση των ψηφοφόρων που τους επέλεξαν.

Αυτοί λοιπόν οι εκπρόσωποί μας θα αποφασίσουν και για το αν η χώρα θα οδηγηθεί ή όχι σε εκλογές, για το ποιόν θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φυσικά για το αν θα συνεχιστεί ή όχι το μνημόνιο με ποια μορφή.

Αυτή είναι η δημοκρατία μας, η Κοινοβουλευτική η οποία είναι και το απαύγασμα των πολιτικών συστημάτων ανά τον κόσμο και δικαίως.

Φυσικά και η Δημοκρατία είναι ότι πιο σωστό επέλεξαν οι εξελιγμένες κοινωνίες σύστημα διακυβέρνησης, με τον όρο όμως ο κοινοβουλευτικός άνδρας να σέβεται και να τιμά αυτούς που του έδωσαν αυτή την εξουσία.

Η εξουσία δεν είναι φυσικά προίκα για ιδιοτελείς σκοπούς του φέροντος, αλλά εργαλείο υπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων.

Υπουργός για παράδειγμα είναι ο υπό του έργου το οποίο έχει ανατεθεί σε αυτόν προκειμένου να κάνει καλύτερη την ζωή των εκλογέων που εκπροσωπεί και του ελληνικού λαού στην δική μας περίπτωση.

Όχι προς θεού δεν σας κάνω μάθημα Αγωγής του Πολίτη ή κάτι τέτοιο, αλλά να, τον τελευταίο καιρό διαπιστώνω ότι κάτι πάει στραβά στον ταλαίπωρο τούτο τόπο.

Όλη αυτή η φασαρία για το αν η κυβέρνηση θα συγκεντρώσει τους 180 πρόθυμους βουλευτές να ψηφίσουν τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι κινήσεις και οι συσχετισμοί, τα σενάρια και τα βαριά λόγια που ακούγονται για αποστασίες και αποστάτες είναι πραγματικά εικόνα που δεν ταιριάζει στην εποχή που ζούμε.

Δηλαδή επικρατεί ένα κλίμα όμοιο με αυτό της αποστασίας του ΄60, που οδήγησε στην Χούντα των Συνταγματαρχών.

Κατακερματισμένο πολιτικό πεδίο, με κόμματα να ξεφυτρώνουν από δεξιά και αριστερά προκειμένου να μπετονάρουν πολιτικούς χώρους εξαπατώντας ψευδεπίγραφα τους ψηφοφόρους οι οποίοι ζαλισμένοι από την όλη κατάσταση με την οικονομία πιθανόν και να παρασυρθούν σε μια πεντοζάλη με λάθος αποτέλεσμα.

Κι όλα αυτά για λίγα ψίχουλα εξουσίας την οποία θέλουν γιατί άραγε οι πατέρες του έθνους μας;

Οι κυβερνητικοί την θέλουν γιατί έτσι εξασφαλίζουν την έδρα τους και τον μισθό τους που στις μέρες μας δεν είναι δα και τόσο μικρός.

Οι ανεξάρτητοι την θέλουν για να ανέβουν στο τρένο της εξουσίας διασφαλίζοντας ακόμη λίγους μήνες διακυβέρνησης και παράτασης της πορείας της παρούσας βουλής.

Το ξέρουν όλοι οι σημερινοί εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου ότι τους περιμένουν μαύρες μέρες αν προκηρυχθούν οι εκλογές καθώς οι μισοί και παραπάνω δεν θα ξαναδούν τις βελούδινες έδρες του.

Από την άλλη η αντιπολίτευση η οποία θέλει πια καθαρά την εξουσία για να αλλάξει τον ρότα και την μοίρα του κατεστραμμένου λαού μας.

Αυτό θα αποδειχθεί μετά την ψήφισή της και την ανάδειξη της σε υπερδύναμη και κυβέρνηση.

Αλλά κακά τα ψέματα, η εξουσία είναι γλυκός πειρασμός και αποτελεί πόλο δύναμης και πηγή ενός κάρου με τερτίπια και έπεα πτερόεντα για να επιτευχθεί ως στόχος.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα πολύ θολό σταυροδρόμι και ιδιαίτερα ο Νότος, ο οποίος πραγματικά έγινε υποπόδιο των ποδών των ισχυρών Ευρωπαίων (τρομάρα τους) οι οποίοι φευ γνωρίζουν αλλά δεν τολμούν να παραδεχθούν ότι ο θρόνος τους είναι γυάλινα πόδια.

Η εξουσία που προσφέρουν στην ντόπια πελατεία τους είναι εξουσία γιαλαντζί, την οποία αν δεν την αξιοποιήσουν σε όφελος των πολλών θα καταλήξει να είναι συνώνυμο της …συνδιαλλαγής.

Γι’ αυτό ας αφήσουν οι Εθνοπατέρες μας τα μεγάλα λόγια και ας σκεφθούν έστω για μια στιγμή ότι και οι καταφερτζήδες κάποτε κάνουν λάθος εκτιμήσεις σχετικά με την συμπεριφορά των κορόιδων τα οποία βρίσκονται κλεισμένα στην στάνη …με αφθώδη πυρετό.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑