Ειδήσεις

Published on December 6th, 2014 | by fileto

0

Βουλιάζει στη λάσπη η Αν. Μακεδονία και Θράκη

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης παρατηρούνται τα τελευταία 24ωρα, ενώ ο μηχανισμός της περιφέρειας και των δήμων σύμφωνα με τους κατοίκους που πλήττονται είναι ανήμπορος στο να προσφέρει ασπίδα προστασίας στους πολίτες.

Έβρος και Ροδόπη είναι τα σημεία στα οποία η έντονη βροχόπτωση προκαλεί καταστροφές. Οι ημιβυθιζόμενες γέφυγες είναι απροσπέλαστες, οι δρόμοι έχαν γίνει λίμνες, ενώ τα χωράφια είναι βούρκος.

Μέχρι στιγμής η ηγεσία της περιφέρειας ΑΜ-Θ επισκέφθηκε τις πλημμυρισμένες περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, στα Αμάραντα, τον Βάκο, την Καλλιθέα και το Λοφάριο, οικισμούς οι οποίοι βρίσκονται στον δήμο Μαρωνείας – Σαπών Ροδόπης και είδε από κοντά την κατάσταση με τον δήμαρχο.

Η ίδια εικόνα και στον Ερυθροπόταμο Διδυμοτείχου και στο Πέταλο Πυθίου όπου η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική.

Τα ίδια στο Ελληνοχώρι με δρόμους γεμάτους λάσπη, στα Μαράσια και σε άλλους οικισμούς του Βορείου Έβρου.

Η μόνη λύση είναι και πάλι η εργολαβία ανύψωσης των αναχωμάτων τα οποία φυσικά και θα καταρρεύσουν στην επόμενη μεγάλη νεροποντή και στα ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα της Άνοιξης.

Η κατάσταση είναι τραγική. Ήδη σχεδόν ένα μέτρο πάνω από το όριο Συναγερμού στις 10:00 σήμερα η στάθμη στον Έβρο στο σημείο μέτρησης στο Πύθιο. Η στάθμη στα 6,55 μέτρα με όριο συναγερμού τα 5,70.

Δυστυχώς και στο Πέταλο η στάθμη έφτασε τα 5,60μ όσο είναι και το όριο Επιφυλακής.

Γιαυτό και γίνεται έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να αποφεύγουν την διέλευσή τους στα σημεία τα οποία είναι επικίνδυνα και αποτελούν κόκκινες γραμμές σε κάθε νέα νεροποντή.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑