Ειδήσεις

Published on December 6th, 2014 | by fileto

0

Ότι θέλει ζητάει ο Χατζηοσμάν από το ελληνικό κράτος

Σε νέα απίστευτη πρόκληση προχώρησε ο Αχμέτ Χατζηοσμάν μέσα στη Βουλή, ανήμερα  της άφιξης του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Ελλάδα.

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ ζήτησε την ίδρυση δίγλωσσων σχολείων, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε για αδιαφορία και αναλγησία σε σχέση με τα πάγια αιτήματα των μουσουλμάνων της Θράκης.

«Προσπαθούμε επί δεκαετίες να λύσουμε μειονοτικά προβλήματα. Αντί γι’ αυτό, βλέπουμε να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια νόμοι που δεν εξυπηρετούν κανέναν. Γιατί δεν συζητάτε με τη Μειονότητα; Γιατί παίρνετε αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς; Τουλάχιστον, ακούστε τις θέσεις, τις προτάσεις μας, κάντε μια σωστή διαβούλευση και μετά βάλτε τα κάτω και αποφασίστε. Αν θέλετε, μπορείτε να λύσετε το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό του Μουφτή. Δεν είναι δικαίωμά μας να εκλέγουμε τον θρησκευτικό μας ηγέτη;» δήλωσε ο κ. Χατζηοσμάν.

Η συνέχεια της τοποθέτησής του ήταν ακόμη πιο προκλητική καθώς ζήτησε τη διδασκαλία του Κορανίου στα μειονοτικά σχολεία και μάλιστα «στη μητρική γλώσσα», εννοώντας τα τούρκικα!

Ο Τέρενς Κουίκ, στη τοποθέτηση του για τον προϋπολογισμό, απάντησε στον κ. Χατζηοσμάν με σκληρές κουβέντες.

«Θα ήθελα να μιλήσω σε λίγους, ελάχιστους ευτυχώς. Να τους πω ότι εδώ βρισκόμαστε στη Βουλή των Ελλήνων, όχι στη Βουλή του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Είναι η Βουλή των Ελλήνων, της πατρίδας μου της Ελλάδας, όχι της Άγκυρας» είπε σε πολύ υψηλούς τόνους ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Με ιδιαίτερη ένταση στη φωνή του, ο κ. Κουίκ κάλεσε άπαντες «να συνειδητοποιήσουν πως την Παιδεία στη Θράκη την καθορίζει η ελληνική κυβέρνηση, την καθορίζουμε εμείς οι βουλευτές του Κοινοβουλίου και όχι οι Τούρκοι πράκτορες του Νταβούτογλου και του τούρκικου προξενείου της Κομοτηνής».

πηγη: Star News


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑