Εκδηλώσεις

Published on December 9th, 2014 | by fileto

0

Το δάκρυ της Θράκης από Μάρθα Πατλάκουτζα

Οι Εκδόσεις Έξη και το Βιβλιοπωλείο cheap-books.gr σας προσκαλούν στις 16 του Δεκέμβρη, στις 7 το απόγευμα στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου της Μάρθας Πατλάκουτζα “ΜΕΡΤΖΑΝΗ, ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ’.

Την παρουσίαση θα συντονίσει η κυρία Δήμητρα Τράκα (συγγραφέας).

Για τα βιβλία θα μιλήσουν η κυρία Βιβή Κοντοπούλου (συγγραφέας) και η κυρία Αρετή Καρατάσιου (εκπαιδευτικός και μέλος της Θεατρικής ομάδας Δασκάλων και Νηπιαγωγών Διθύραμβος Εξ Αμάξης)
Καλλιτεχνική επιμέλεια Αρετή Καρατάσιου και Χριστίνα Τσίτου (μουσικός)

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Οκτώβρης 1922… Στις όχθες του ποταμού Έβρου στέκει ένα νεαρό κορίτσι με βρόμικα ρούχα και πρόσωπο βουτηγμένο στην απόγνωση. Νιώθει το βάρος της ευθύνης να συνθλίβει τους μικροκαμωμένους ώμους της… Πρέπει να διασχίσει το ποτάμι μαζί με την αδερφή της, το κάρο και τα ζωντανά.
Ορφανή από μητέρα, ξεριζωμένη από πατρίδα, η Μερτζανή δεν σταματά να αγωνίζεται και να ξεπερνάει τον εαυτό της.
Ποιος τη στηρίζει στα χίλια βάσανα, στον θάνατο, στον αβάσταχτο πόνο; Μονάχα μια φωνούλα μέσα της, μια γλυκιά φωνή που δε σιωπά ποτέ, μια διακριτική λάμψη που δεν την αφήνει να παραδοθεί, όσο κι αν λυγίζει. Και η Μερτζανή θα λυγίσει πολλές φορές. Χάνει το στήριγμά της ξανά και ξανά, χάνει τις μεγάλες της αγάπες, χάνει κάθε δύναμη…
Η συγκλονιστική ιστορία μιας αξιοθαύμαστης γυναίκας που δεν έχασε ποτέ την αξιοπρέπειά της και την τόλμη της.
Μερτζανή… κοράλλι σπάνιο, όπως και η ψυχή της. Μια ψυχή που συνεχώς διώκεται… ένας διωγμός που τέλος δεν έχει… Αυτή είναι η ιστορία της

Σύντομο βιογραφικό
Η Μάρθα Πατλάκουτζα γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Κατάγεται από τη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, με παππούδες και γιαγιάδες που ήρθαν πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Το 1990 τελείωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Το 1996 διορίστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κι από τότε υπηρετεί ως δασκάλα σε δημοτικά σχολεία της Μακεδονίας, ενώ τα τελευταία χρόνια σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης.
Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο κοριτσιών.
Το βιβλίο «Μερτζανή, το δάκρυ της Θράκης» είναι το δεύτερο βιβλίο της και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Έξη.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑