Ειδήσεις

Published on December 10th, 2014 | by fileto

0

Τραγική η κατάσταση στον Έβρο από πλημμύρες

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης, βρέθηκε και  εχτές   8 Νοεμβρίου 2014 στις πλημμυρισμένες περιοχές του Έβρου.

Ο Περιφερειάρχης παρόντος του αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, του Δημάρχου Σουφλίου κ.Ευάγγελου Πουλιλιού και των στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, επισκέφθηκε την παραποτάμια περιοχή των Λαβάρων καθώς και την ευρύτερη περιοχή στα σημεία που εγκυμονούν  κινδύνους σε σχέση με τα κατασκευαζόμενα έργα, ενώ ήδη με εντολή του λαμβάνεται κάθε εφικτό μέτρο για την προστασία των οικισμών. Κατόπιν, μετέβη στα Λαγυνά όπου αποφασίστηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε περίπτωση προβλήματος. Σε επικοινωνία που είχε με την τουρκική πλευρά, πληροφορήθηκε ότι ο Έβρος ποταμός έσπασε τα αναχώματα εντός της Τουρκίας σε 18 σημεία.

Σήμερα 9 Νοεμβρίου 2014, μετά τις νέες βροχοπτώσεις στην Βουλγαρία ο Περιφερειάρχης ζήτησε από την βουλγαρική πλευρά την μείωση των παροχών νερού στον Άρδα.

Σχετικά ο Περιφερειάρχης ανέφερε: «Η πλημμυρική συμπεριφορά του Έβρου είναι ακραία και δύσκολη. Παρά την έντασή της και με τη συνεργασία όλων των αρχών της Περιφέρειας, τους οποίους και πάλι δημόσια ευχαριστώ, προστατεύουμε τους οικισμούς μας και σε πολύ υψηλό βαθμό τις περιουσίες των κατοίκων. Η προσπάθειά μας, ο αγώνας και η αγωνία μας συνεχίζονται. Δε θα παραλείψω όμως να ευχαριστήσω το σύνολο των μηχανισμών της Περιφέρειας, τον Δήμαρχο Σουφλίου και τις υπηρεσίες του, την ΕΜΑΚ, την Πυροσβεστική υπηρεσία της Περιφέρειας, τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, το ΕΚΑΒ, και όλους όσους συνέβαλαν παρά τις αντίξοες αυτές συνθήκες, υπομένοντας τις συνέπειες των άσχημων καιρικών φαινομένων, για να αποδείξουν το ανθρώπινο πρόσωπο των κατοίκων της περιοχής αλλά και της ελληνικής πολιτείας».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑