Ειδήσεις

Published on December 12th, 2014 | by fileto

0

Εκατομμύρια ευρώ πεταμένα στα αναχώματα του Έβρου

Το ένα μετά το άλλο πέφτουν τα αναχώματα του Έβρου από τις πρόσφατες πλημμύρες, ενώ εκενώθηκε το μισό Ορμένιο μετά από την κατάρευση αναχώματος.

Εκατομμύρια ευρώ έχουν ξοδευτεί σε εργολάβους για να δημιουργούν κάθε χρόνο αναχώματα, τα οποία με τις πρωτες βροχές πέφτουν σαν τραπουλόχαρτα και παρασέρνουν το δημόσιο χρήμα στη λάσπη.

Πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθεί κάποιος εισαγγελέας με την υπόθεση αυτή και να κάνει σε βάθος έρευνα για τον τρόπο εκτέλεσης των έργων και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επιλογή εργολάβων και οι χρόνοι κατασκευής των έργων, τα οποία δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Παράλληλα το παραμύθι για συνεννόηση με την Τουρκία όσον αφορά την προστασία των περιουσιών της ελληνικής πλευράς πρέπει να τελειώσει και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Από το 2004 μέχρι σήμερα και για δέκα ολόκληρα χρόνια έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια ευρώ τα οποία κυριολεκτικά πήγαν στον βρόντο και τα παρέσυρε το ποτάμι στο διάβα του.

Οι έρευνες για επιμερισμό ευθυνών σε περιφερειάρχες, αρμοδίους υπαλλήλους και άλλους που έχουν εμπλοκή στην όλη ιστορία, πρέπει να γίνουν άμεσα.

ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟ ΟΡΜΕΝΙΟ

Εν τω μεταξύ εντολή για εκκένωση του Ορμενίου έδωσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, σήμερα το πρωί, καθώς η κατάσταση στην περιοχή έχει βγει εκτός ελέγχου και κρίνεται πλέον ως επικίνδυνη.

Οι κάτοικοι του χωριού, ανήσυχοι πήραν κάποια πράγματα και απομακρύνθηκαν, ενώ ήδη τα πρώτα νερά μπήκαν στον κάμπο αλλά και σε σπίτια.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, έσπασε το ανάχωμα του χωριού, αφήνοντας έτσι την περιοχή απροστάτευτη από τον φουσκωμένο ποταμό.

Όλοι οι φορείς είναι παρόντες και όπως αναφέρουν όσα διαδραματίζονται είναι της ίδιας έντασης  με τα όσα συνέβησαν το 2004.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑