Ειδήσεις

Published on December 15th, 2014 | by fileto

0

Βολές ΣΥΡΙΖΑ για τα αναχώματα του Έβρου

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, (Ορμένιο, Μάνδρα Λάβαρα και Σουφλί), για να βρεθεί ακόμη μια φορά μπροστά στο ίδιο επαναλαμβανόμενο σκηνικό. Σκηνικό, μιας τεράστιας καταστροφής, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του.
Και συνεχίζει: “Ο αγροτικός κόσμος δέχεται ακόμη ένα σοβαρό πλήγμα. Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης βρίσκονται κάτω από το νερό, υποδομές καταστρέφονται, κατοικημένες περιοχές απειλούνται άμεσα και τα χειρότερα φαίνεται, ότι δεν έχουν έρθει ακόμη.
Εδώ και δεκαετίες, με ευθύνη των κομμάτων που κυβέρνησαν τον τόπο, εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται σπάταλα και άσκοπα,  σε έργα χωρίς μελέτες, χωρίς συνολικό σχεδιασμό, ενώ το πρόβλημα παραμένει με τα γνωστά αποτελέσματα.
Σαν ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνουμε επομένως ότι απαιτείται άμεσα :
– Άμεση αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών που προκλήθηκαν από τις νέες καταστροφές στο νομό Έβρου για την ανακούφιση του αγροτικού κόσμου.
-Διακρατικό σχέδιο με τις γειτονικές χώρες για τη διαχείριση  των υδάτων
-Ολοκληρωμένη μελέτη διαχείρισης υδάτων για όλο το νομό
-Εκβάθυνση της κοίτης του Ερυθροποτάμου και παράλληλη δημιουργία ανοικτών λεκανών συγκέντρωσης νερού για άρδευση (μείωση παροχετευόμενου νερού στον Εβρο ποταμό)
-Κατασκευή συλλογικών δικτύων άρδευσης
-Κατασκευή αναχωμάτων
-Χωροθέτηση της κοίτης του Αρδα
Αν δεν πραγματοποιηθούν, όλα τα παραπάνω, για τα οποία η αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύεται να υλοποιήσει, κινδυνεύουμε, και την επόμενη χρονιά, να είμαστε θεατές στο ίδιο κακόγουστο έργο, καταλήγει στην ανακοίνωσή του.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑