Uncategorized

Published on December 17th, 2014 | by fileto

0

Σε επιφυλακή παραμένει ο Έβρος

Η βροχή που έπεσε σήμερα στον Έβρο δεν αφήνει περιθώρια εφυσηχασμού για εκτόνωση των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή, μιας και το όριο επιφυλακής βρίσκεται στα κόκκινα.

Συνεργεία του ΕΛΓΑ χθες, με τη συνδρομή γεωπόνων της Περιφέρειας ξεκίνησαν την καταγραφή των ζημιών, στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις που πλημμύρισαν και υπολογίζονται σε περίπου 110.000 στρέμματα.

Επίσης, κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος (ΥΑΣΒΕ) διενεργεί αυτοψίες για τις πλημμυρισμένες κατοικίες.

Το κλιμάκιο, σε συνεργασία με τους Δήμους, επισκέπτεται τα σημεία όπου κατοικίες επλήγησαν από νερά, κατά μήκος του ποταμού Εβρου και των παραποτάμων.

Στο Πύθιο έπεσε στα 5,80 μέτρα, με όριο συναγερμού τα 5,70. Σταθερά υψηλά παρέμενε όμως στο Νότιο Εβρο και ειδικότερα στην περιοχή του Πετάλου όπου η στάθμη των υδάτων ήταν στα 7 μέτρα με όριο συναγερμού τα 6.

Αύριο τις πληγήσες περιοχές θα επισκεφθεί ο Απόστολος Γκλέτσος, προεδρος του κόμματος Τελεία, ενώ παρόμοιες επισκέψεις έκαναν οι βουλευτές του νομού, κλιμάκια της Λαικής Συσπείρωσης και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφοίες και ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος της εβδομάδας θα βρίσκεται στην περιοχή.

Στήριξη των πληγέντων από πλημμύρες ζήτησε με ερώτησή του στην Κομισιόν και ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Ο κ. Ζαγοράκης καλεί την Επιτροπή να αναλάβει μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των πλημμυρών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ παράλληλα ζητεί την άμεση κινητοποίηση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανακούφιση των πληγέντων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑