Ειδήσεις

Published on December 19th, 2014 | by fileto

0

Ένας τόνος όστρακα σταμάτησαν στις Σάπες

Εννιακόσια πενήντα έξι κιλά (956 kgr) όστρακα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Σαππών, για τον εντοπισμό Φ.Ι.Χ. οχήματος επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Μεστής στο ύψος του οικισμού «ΚΟΜΑΡΟΣ», με οδηγό έναν 31χρονο και συνοδηγό έναν 19χρονο, οι οποίοι μετέφεραν μεγάλη ποσότητα οστράκων χωρίς τα νόμιμα παραστατικά και συνοδευτικά έγγραφα.
Επίσης ακινητοποιήθηκε προπορευόμενο Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό 52χρονο ο οποίος, κατά δήλωση των ανωτέρω, συμμετείχε στη μεταφορά ως προπομπός και φέρεται ως ιδιοκτήτης της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.
Άμεσα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβησαν στο εν λόγω σημείο όπου διαπίστωσαν ότι οι ανωτέρω μετέφεραν όστρακα του είδους αχιβάδας και του είδους τελλίνας, χωρίς συνοδευτικά έγγραφα και τους οδήγησαν στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω έρευνα.
 Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω μετέφεραν – διακινούσαν τριάντα (30) σάκους με όστρακα του είδους «αχιβάδα» συνολικού βάρους 616 κιλών, εκ των οποίων τα 482 κιλών ήταν υπολειπομένων διαστάσεων και  δεκατρείς (13) σάκους του είδους «τελλίνα» συνολικού βάρους 340 κιλών εκ των οποίων τα 235 κιλών ήταν υπολειπομένων διαστάσεων, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση με σκοπό την πώληση και εμπορία και συνελήφθησαν.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες οστράκων οι οποίες θα καταστραφούν, το Ε.Ι.Χ. όχημα  καθώς και το Φ.Ι.Χ. όχημα.
φωτο: αρχείο


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑