Άποψη - Γνώμη

Published on December 20th, 2014 | by fileto

0

Ω έλατο, ω έλατο…

Ζούμε στιγμές μοναδικές. Θιασώτες της πολιτικής μας ζωής στον απόλυτο ξεπεσμό. Μέχρι που θα φτάσει όλη αυτή η μαγική εικόνα;

Για την εξουσία ρε; Μα που πήγε η τσίπα του πολιτικού αναστήματος, σε μια χώρα που βουλιάζει, με πολίτες να τρέχουν σαν χαμένοι να βρουν τα βασικά για την επιβίωσή τους οι πολιτικοί μας βρίσκονται σε ένα άλλο κόσμο, τόσο μακρινό και απόμακρο από την κοινωνία.

Μέρες του αμαρτωλού ’89 με πάμπερς τότε, με τσάντες σήμερα, με απειλές και ειδικά δικαστήρια τότε, με στημένες ιστορίες και κούνημα του δαχτύλου σήμερα, σε μια Ελλάδα που τότε είχε και σήμερα δεν έχει με πρωταγωνιστές τους απογόνους των τότε πρωταγωνιστών.

Και πλησιάζουν οι άγιες ημέρες και το Δωδεκαήμερο και οι καλικάτζαροι κάτω από τη γη με τα πριόνια να ξεκινούν το κόψιμο του δένδρου όχι της γης αλλά της Ελλάδας και των τρομαγμένων Ελλήνων.

Ντροπή μέρες που είναι και ιδιαίτερα για όσους σχεδίασαν μέσα στις άγιες ημέρες να σπείρουν ψηφοφορίες που εξιτάρουν τα πολιτικά πάθη, κάνουν kidder garden την Βουλή και σκοτώνονται για μια καρέκλα και για την εξουσία.

Ποια άγια νύχτα, ποιά λόγια να γιάνουν τις ψυχές των ταλαιπωρημένων Ελλήνων που συνωστίζονται στις τράπεζες για να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, φόρους, τέλη κυκλοφορίας, ΔΕΚΟ, λογαριασμούς.

Τι σημασία έχει πια ο δρόμος της αυριανής μέρας για την Ελλάδα, μπρος σε τέτοιο ξεπεσμό;

Ποιος αλήθεια από όλους αυτούς που μιλούν για αργυρώνητους, για σκουλήκια, για άρρωστους, που μυρίζουν τα παλτό των συναδέλφων τους, που σκούζουν και κρύβονται πίσω από τις κομματικές γραμμές, που μιλούν για δημοκρατία, που πράττουν εξ ονόματος του λαού, ποιος αλήθεια σκέφθηκε για μια φορά τα παιδιά της Ελλάδας που πήραν τις βαλίτσες τους και έφυγαν στα ξένα;

Δεν υπάρχει σωτηρία, όταν ένας λαός φυλάκισε τον Κολοκοτρώνη, δολοφόνησε τον Καποδίστρια, αποπειράθηκε δύο φορές να δολοφονήσει τον Βενιζέλο, αιματοκυλίστηκε σε εμφυλίους πολέμους σκοτώνοντας ο αδελφός τον αδελφό, κι όλα αυτά με παρέμβαση του ξένου παράγοντα που πάντα εύρισκε πρόθυμους ημεδαπούς εκδουλευτές, πόση σοφία μπορεί να έχει να ανατρέψει όλο αυτό το άρρωστο σκηνικό;

Θα πάμε σε εκλογές και αυτό είναι το μόνο σίγουρο, ακόμη κι αν στην τρίτη ψηφοφορία προτείνουν τον Κουβέλη για πρόεδρο.

Θα πάμε σε εκλογές επειδή τόσα χρόνια δεν μπορέσαμε σε μια αναθεώρηση να προσθέσουμε ότι εκλογές θα γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Και το αποτέλεσμα θα είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα διαμαρτυρίας και εκδίκησης.

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι έτσι θα γίνουν τα πράγματα και μετά θα αναρωτιόμαστε γιατί φέρονται έτσι οι πολιτικοί μας.

Τι περιμένεις από ένα εκλογικό σύστημα που δίνει bonus εδρών λες και είναι τηλεπαιχνίδι;

Παρακολουθείς την πορεία της ζωής σου να την μανιπουλάρουν λες και πρόκειται για ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας που αφορά άλλους, να την καθοδηγούν με δημοσκοπήσεις, να την προσανατολίζουν με το θυμικό και όχι με την λογική.

Τότε είναι λοιπόν που κάθεσαι και αναφωνείς ντυμένος Νιφάδα, με φωνή στεντόρεια, εορταστική: Ω έλατο, ω έλατο μ’ αρέσεις πως μ’ αρέσεις.

Και οι καλικάντζαροι συνεχίζουν να κόβουν με τα πριόνια το δένδρο της ζωής μας…

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑