Ειδήσεις

Published on December 22nd, 2014 | by fileto

0

Στις καλένδες φαίνεται να οδεύει το νοσοκομείο Κομοτηνής

Αμήχανα απαισιόδοξος έδειχνε σε δηλώσεις του στη Δέλτα Τηλεόραση ο διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής Κώστας Ναλμπάντης σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το μέλλον του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής.

Ο ίδιος πιστεύει ότι τελικά το σχέδιο ναυαγεί επιρρίπτοντας ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση της περιφέρειας η οποία ως φαίνεται δεν είχε διασφαλίσει την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Ακόμη και οι κινήσεις και οι διαβεβαιώσεις που έδωσαν στον πρώην υπουργό και βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη οι υπουργοί Υγείας της συγκυβέρνησης ΝΔ+ΠΑΣΟΚ Άδωνις Γεωργίαδης και Μάκης Βορίδης ότι το έργο ήταν διασφαλισμένο προφανώς και βρίσκουν τοίχο, μια που δεν υπήρξε διασφάλιση της πολιτικής τους υπόσχεσης.

Τις μέρες αυτές δόθηκε το πρόσινο φως από την Ευρωπαική Επιτροπή για έργα – προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 19 δισ. ευρώ, της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 -2020.

Οι κλάδοι στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα και αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην οικονομική μεγέθυνση είναι η βιομηχανία, ο τουρισμός, η ενέργεια και το αγρο-διατροφικό σύστημα.

Άλλοι τομείς με ανοδική πορεία, όπως η έρευνα και η τεχνολογική ανάπτυξη, οι υδατοκαλλιέργειες, οι εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, η δημιουργική αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η σύγχρονη ελληνική δημιουργία, η φαρμακευτική βιομηχανία, η πληροφορική και οι επικοινωνίες, η διαχείριση των απορριμμάτων, το εμπόριο και οι υπηρεσίες εμπορευματικών μεταφορών επιδιώκεται επίσης να συμμετέχουν διακριτά στην ανάπτυξη.

Άρα νέα νοσοκομεία δεν υπάρχει περίπτωση να χρηματοδοτηθούν από το διαφαινόμενο και διαμενόμενο πακέτο μέσω του ΕΣΠΑ που θα πάρει η περιφέρεια ΑΜ-Θ κοντά στο μισό δις.

Η μόνη περίπτωση να χρηματοδοτηθεί κάποια δομή νέου νοσοκομείου στην Κομοτηνή είναι να γίνει μια μονάδα εντελώς ειδικού σκοπού που να μην καλύπτεται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Για να γίνει ακόμη κι αυτό θα πρέπει να υπάρξουν μελέτες που μέχρι να ολοκληρωθούν θα έχει κλείσει και το νέο πακέτο.

Μένει να δούμε τώρα που θα δαπανήσει η διοίκηση της περιφέρειας αυτό το μισό δις του νέου ΕΣΠΑ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑