Ειδήσεις

Published on December 25th, 2014 | by fileto

0

Πωλούνται τα πολιτικά μέρη των στρατιωτικών αεροδρομίων

Απαντώντας το ΤΑΙΠΕΔ σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, σχετικά με την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, αναφέρει ότι η αποκρατικοποίηση θα καταστήσει πιο ανταγωνιστικά τα περιφερειακά αεροδρόμια και, επιπλέον, οι συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί, διασφαλίζουν πλήρως τις αμυντικές ανάγκες της χώρας.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει πως η συμφωνία που έχει εκπονηθεί με τον παραχωρησιούχο, έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αλλά και την Πολεμική Αεροπορία. «Οι αρμοδιότητες της Π.Α., της ΥΠΑ και των παραχωρησιούχων είναι ορισμένες ξεκάθαρα σε παράρτημα της σύμβασης παραχώρησης…». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, στα αεροδρόμια με βαριά στρατιωτική παρουσία (Χανιά, Ακτιο) παραχωρείται μόνο το αμιγώς πολιτικό κομμάτι του αεροδρομίου (π.χ. αεροσταθμός, πίστα πολιτικών αεροσκαφών, πάρκινγκ αυτοκινήτων). Οι υποδομές κοινής χρήσης (διάδρομος προσγείωσης, τροχοδρόμοι) παραμένουν υπό τον πλήρη έλεγχο της Π.Α. και ο παραχωρησιούχος μπορεί να τα χρησιμοποιεί έναντι τιμήματος που θα πληρώνει στην Π.Α.

Στα αεροδρόμια με στρατιωτική παρουσία (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Σαντορίνη), ο παραχωρησιούχος δεν έχει καμία πρόσβαση στο στρατιωτικό τμήμα του αεροδρομίου.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑