Ειδήσεις

Published on December 29th, 2014 | by fileto

0

Χιονοπτώσεις δίνουν για αύριο στην Αν. Μακεδονία και Θράκη

Την Τρίτη, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις πυκνές κατά τόπους στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (της Αττικής συμπεριλαμβανομένης), τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως ανατολική και νότια).

Ενδεικτικά υψόμετρα:

Βόρεια Ελλάδα: 50-100 μέτρα

Θεσσαλία: 100-200 μετρά

Υπόλοιπη χώρα: 400-600 μέτρα

Την Τρίτη, επίσης, θυελλώδεις άνεμοι 7-9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο με τάση περαιτέρω ενίσχυσης από τις βραδινές ώρες και με παράλληλη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια.

Ακόμη, θα σημειωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα εξασθενούν σταδιακά από την Πρωτοχρονιά

Την Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου, τα προαναφερθέντα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά περιόδους ενώ από την Πέμπτη, πρώτη ημέρα του έτους, και από τα βόρεια σταδιακά θα ασθενήσουν. Θα διατηρηθούν όμως οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ολικός.

Λίγες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια αναμένουμε την Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε αρχικά νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις και στα νοτιότερα παραθαλάσσια τμήματα χιονόνερο και στα νοτιοανατολικά πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία με παγετό στα ηπειρωτικά όπου στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός. Στη βορειοδυτική Μακεδονία θα είναι ολικός.

Νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένουμε το Σάββατο, 3 Ιανουαρίου, και την Κυριακή, 4 Ιανουαρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές η θερμοκρασία. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά πιθανόν στα βόρεια ισχυρός.

Πηγή: Protothema.gr


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑