Άποψη - Γνώμη

Published on December 30th, 2014 | by fileto

0

Καλή Χρονιά, καλά μυαλά

Να που όπως τα είπαμε γίνανε. Εκλογές καταχείμωνο στην χειμάζουσα Ελλάδα, των Ελλήνων που κανείς δεν τους ρωτάει πια και που όλοι από αυτούς περιμένουν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις.

Βαρύγδουπες οι δηλώσεις των πολιτικών μας οι οποίοι όταν υπογράφανε χωρίς να έχουν διαβάσει την καταδίκη μας, τώρα μας στέλνουνε τον δεύτερο λογαριασμό και μας καλούν να αποφασίσουμε τι θέλουμε με εκβιασμούς και απειλές, αλλά και με μπόλικη δόση φόβου ότι αν ψηφήσουμε ΣΥΡΙΖΑ τότε υπογράφουμε την καταδίκη μας.

Μάλιστα. Η μόνη πάντως που δεν φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η Μαρί Λεπέν.

Διθυραμβικά ήταν τα σχόλια της Μαρίν Λεπέν για τον Αλέξη Τσίπρα, με την ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς να σπεύδει προς σχολιασμό των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, έπειτα από την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από το ελληνικό κοινοβούλιο.

«Ένας φρέσκος άνεμος αλλαγής φυσάει στην Ελλάδα», σχολίασε χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματός της για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου και για να συμπληρώσει πως «ήταν μία νίκη του λαού ενάντια στους ολιγάρχες του μεγάλου κεφαλαίου της Ευρώπης».

Τι άλλο θα ακούσουμε όταν ο Γερμανός Πράσινος εκείνος ο μανιοκαταθλιπτικός πολιτικός Γιόσκα Φίσερ, χωρίς ντροπή δήλωνε πριν από μέρες ότι: «για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα πρέπει: Ή να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους του σχετικά με τις επιλογές του κόμματος, ή να συνεχίσει να ισχυρίζεται πως θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της αποπληρωμής του δανείου, που επιβλήθηκαν από την Τρόικα, επιδιώκοντας παράλληλα, μονομερείς λύσεις, στην περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις».

Τελικά η Ευρώπη όντως σήμερα είναι ένα τεράστιο φρενοκομείο, όπου καραμπινάτοι αριστεροί, έχουν γίνει φιλελεύθεροι των φιλελευθέρων και ευρωσκεπτικιστές έχουν γίνει η αριστερά της Ευρώπης. Κουλουβάχατα.

Βέβαια όλοι εμείς οι οποίοι θα κληθούμε σε είκοσι πέντε μέρες περίπου να επιλέξουμε την νέα κυβέρνηση θα πρέπει επί πλέον να είμαστε προσεκτικοί.

Φυσικά κάτι αλλάζει στην Ευρώπη και πρέπει κάποιος να μας πει την αλήθεια ποια είναι τα περιθώρια της Ελλάδας στο καινούργιο ευρωπαϊκό σκηνικό.

Γιατί αν μας λένε την αλήθεια όπως διαχειρίστηκαν την κρίση στο φλέγον πλοίο της Αδριατικής, τότε καλύτερα να μην μας πουν τίποτα και να μας αφήσουν στην τύχη μας, η οποία σαφώς με τον αυτόματο πιλότο θα είναι καλύτερη.

Παρακολουθώ επίσης ακόμη μια γελοιότητα αυτές τις μέρες. Τις μετακινήσεις υποψηφίων βουλευτών με τα κόμματα που ελπίζουν ότι θα επιπλεύσουν στις εκλογές που έρχονται για να είναι και πάλι στις καρέκλες της Βουλής. Απελπισμένα ανθρωπάκια, χωρίς ίχνος τσίπας, σέρνονται πίσω από τα κομματικά πετραχήλια για να πάρουν ευλογία και θέσεις.

Κι όλα αυτά την στιγμή που και ο Βενιζέλος ακόμη (αυτή η πονηρή αλεπού της πολιτικής) θέλει να είναι ο ρυθμιστής της επόμενης μέρας.

Κατάντια και θλιβερό τοπίο, σε μια χώρα που τα ερείπια καπνίζουν και η βροχή της προεκλογικής περιόδου επιχειρεί να σβήσει και να παρασύρει τα αποκαΐδια της άθλιας πολιτικής εκμετάλλευσης της ελληνικής κρίσης, η οποία γέμισε πολλές τσέπες και έστειλε πολλούς Έλληνες στον θάνατο και την καταστροφή.

Ακυβέρνητο καράβι και ταξιδεύει η Ελλάδα, με καπετάνιους κατώτερους των περιστάσεων και πλήρωμα, επίσης θλιβερό και αβασάνιστο, κυρίως ανεκπαίδευτο.

Νέα εποχή ξεκινά, μπορεί καλή μπορεί κακή για τον τόπο, αλλά καινούργια εποχή και αφήνει πίσω της θύματα, τραύματα, μετανάστες, αίμα και πόνο.

Αφήνει δε και γκρίζα πρόσωπα τα οποία φορώντας τον μανδύα του σωτήρα έγιναν καρικατούρες μαύρες για την ιστορία η οποία θα τους κρίνει αλλά κυρίως θα πρέπει να τους κρίνει η κοινωνία τω πολιτών αυτής της χώρας.

Πριν πάμε το παραβάν για να βάλουμε τον σταυρό θα πρέπει να μην έχουμε φάει λωτούς και να σκεφθούμε αν ο σταυρός που βάζουμε αξίζει τον κόπο και δεν θα ψάχνουμε πάγκο του χασάπη για κοψοχέρηδες.

Αυτή τη φορά το λάθος θα είναι διπλό και τρίδιπλο. Βάζουμε υποθήκη το μέλλον των παιδιών μας γι’ αυτό το χέρι που θα ψηφίσει θα πρέπει να είναι στιβαρό και να ξέρει τι κάνει σε ευθεία σύνδεση με το μυαλό.

Καλή χρονιά και καλά μυαλά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑