Ειδήσεις

Published on December 31st, 2014 | by fileto

0

Συνεχίζεται το σήριαλ καταγγελίας Λελιάτσου-ΤΕΕ-Ντόλιου

Το ΤΕΕ-Θράκης σχετικά με την ανάρτηση στο Διαδίκτυο του κ. Παναγιώτη Λελιάτσου, αναπληρωτή Τομεάρχη Ενέργειας και Ανάπτυξης του Κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», που αναφέρεται στην μίσθωση του Γραφείου του ΤΕΕ-Θράκης στην Αλεξανδρούπολη και όπου ειδικότερα:

  1. Καταγγέλλει το ΤΕΕ-Θράκης ότι σε εποχή «που τα επαγγελματικά ακίνητα βρίσκονται στα αζήτητα μια και η εξοντωτική δημοσιονομική πολιτική έχει καταστρέψει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και η ζήτηση αυτών είναι ανύπαρκτη» το ΤΕΕ-Θράκης προέβη «στην μίσθωση επαγγελματικού γραφείου από τα τέκνα του υφυπουργού εσωτερικών κ. Ντόλιου».
  2. Καλεί το ΤΕΕ-Θράκης να απαντήσει με «ποιες διαδικασίες επελέγη το εν λόγω κτίριο και ας δουν τα λοιπά μέλη του εν λόγω Φορέα που πάνε οι συνδρομές τους».

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ  ΟΤΙ

  1. Το ΤΕΕ-Θράκης από το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του, προβλέπεται να συγκροτεί Νομαρχιακές Επιτροπές σε όλους τους Νομούς εκτός από την έδρα του Τμήματος. Στην κατεύθυνση αυτή από το έτος ίδρυσή του (1987) και μέχρι σήμερα, για 25 συνεχή χρόνια, διατηρεί Γραφεία σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, για τις ανάγκες λειτουργίας των Νομαρχιακών του Επιτροπών, σε κτίρια τα οποία εκμισθώνει από ιδιώτες.
  2. Η μίσθωση και επιλογή των παραπάνω Γραφείων γίνεται πάντα σύμφωνα με τα προβλέπεται από την Νομοθεσία που διέπει τα Ν.Π.Δ.Δ. (Π.Δ. 715/1979), δηλαδή μετά από διενέργεια δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού..
  3. Για το συγκεκριμένο Γραφείο της Αλεξανδρούπολης ο δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός διενεργήθηκε τον Απρίλιο του 2010, η δε διάρκειά της μίσθωσης λήγει τον Απρίλιο του 2015.

Από τα παραπάνω καθίσταται φανερό ότι καμία χαριστική πράξη και μάλιστα προερχόμενη από πολιτική εξυπηρέτηση ή διαπλοκή δεν προκύπτει από την συγκεκριμένη μίσθωση.

Το εναντίον, αυτά που δημοσίως γνωστοποιούμε  θα έπρεπε να τα γνωρίζει ο οιοσδήποτε ασχολείται με την Πολιτική και τα δημόσια ζητήματα γενικότερα. Ακόμη και στην περίπτωση ύπαρξης οιασδήποτε επιφύλαξης του, θα μπορούσε  να ζητήσει ενημέρωση από τις Υπηρεσίες του ΤΕΕ-Θράκης προκειμένου να προβεί στην διασταύρωση και επαλήθευση των καταγγελιών που προτίθετο να δημοσιεύσει .

Για όλους τους παραπάνω λόγους η μέσω του Διαδικτύου έγκλιση του ΤΕΕ-Θράκης  μόνο ως  κακόβουλη διασπορά ψευδών και ανυπόστατων φημών δύναται να εκληφθεί, αποτέλεσμα των οποίων υπήρξε να θιγεί  το κύρος, η αξιοπιστία και η διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση του ΤΕΕ-Θράκης.

Το ΤΕΕ Θράκης, ως υπεύθυνος Δημόσιος Φορέας, αλλά και με ρομαντική διάθεση λόγω του πνεύματος των Χριστουγέννων, δεν πρόκειται να δώσει συνέχεια στην ψευδέστατη λαϊκίστικη δημοσίευση, επισημαίνοντας στους «καταγγέλλοντες» ότι η ανεύθυνη εκτόξευση καταγγελιών και λάσπης, δεν ευνοεί την αναβάθμιση του πολιτεύματος που τόσο ανάγκη έχει η Χώρα μας».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑