Ειδήσεις

Published on January 2nd, 2015 | by fileto

0

Δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου ο Γιώργος Πεταλωτής

Στην Β΄Αθήνας ως φαίνεται θα πολιτευθεί ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής ο οποίος ακολουθεί τον Γιώργο Παπανδρέου στο νέο πολιτικό του εγχείρημα το οποίο θα ανακοινωθεί αύριο στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα.

Φίλιππος Σαχινίδης, Συμεών Κεδίκογλου, Σωκράτης Ξυνίδης, και αλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της εποχής που το 2009 κατέλαβε μαζί με το ΠΑΣΟΚ την εξουσία ο Γιώργος Παπανδρέου θα τον συνοδεύσουν στο νέο πολιτικό κινημα που ως φαίνεται έχει αξιώσεις να ξεπεράσει και το 3% και να εισέλθει στη Βουλή.

Σε αντίθεση το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου φαίνεται να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και πολλοί είναι εκείνι που δηλώνουν απαισόδοξοι αν θα ξεπεράσει το φράγμα εισόδου στη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ δια της κ. Καιλή τονίζει ότι: «Μας θλίβει η ανήθικη και παράλογη πολιτική πράξη που συντελείται με την εν ψυχρώ προσπάθεια του κ. Γιώργου Παπανδρέου να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ και λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές να ιδρύσει το δικό του προσωπικό και ιδιόκτητο κόμμα!
Ελπίζαμε ότι τελικά θα ακούσει τη φωνή της παραταξιακής και εθνικής ευθύνης και τις εκκλήσεις για ενότητα. Διαψευσθήκαμε. Η απόφαση του ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό και δεν χρειαζόταν ούτε καν προσχήματα.
Δυστυχώς συμπεριφέρεται ως κληρονόμος που θέλει να καταστρέψει το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο πατέρας του. Το ΠΑΣΟΚ που τον τίμησε εκλέγοντας τον πρόεδρο του και αναδεικνύοντας τον σε πρωθυπουργό. Δεν θα το καταφέρει.
Όπως είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ ούτε κληρονομείται, ούτε τεμαχίζεται.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου προχωρά στην εφαρμογή της προσωπικής του στρατηγικής χωρίς να έχει καμία πραγματική πολιτική  διαφωνία.
Ποιός είναι συνεπώς ο λόγος που οδηγεί έναν πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που έλαβε τις καταλυτικές αποφάσεις για την ένταξη στο αρχικό μνημόνιο το 2010,  να επιχειρεί να διασπάσει  το κόμμα του;
Η τοποθέτηση του τώρα γίνεται άραγε από σκοπιά «μνημονιακή» ή μήπως
«αντιμνημονιακή»;!
Δεν υπάρχει πολιτικός λόγος, ούτε ιστορική και ηθική βάση. Τα κίνητρα είναι στενά προσωπικά.
Δεν διαχωρίζει τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ του σημερινού προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου – όπως λένε κάποιοι εκφραστές του  – αλλά από τον ιστορικό φορέα της δημοκρατικής παράταξης, το ΠΑΣΟΚ που ανήκει στην κοινωνική του βάση, αυτή που άντεξε και αντιστάθηκε στις μεγάλες προκλήσεις της κρίσης.
Οποίοι τιμούν και σέβονται το όνομα Παπανδρέου ξέρουν να κάνουν τη διάκριση  ανάμεσα στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Το ΠΑΣΟΚ ασχολείται με τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες ως εγγυητής της εθνικής σταθερότητας, ιδίως τώρα που η χώρα οδηγείται εκβιαστικά σε εκλογές και το μεγάλο  ερώτημα είναι το πώς θα σταθεί όρθια.
Εμείς κρατάμε ψηλά την ευθύνη».

Και ο πόλεμος ξεκινά!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑