Ειδήσεις

Published on January 5th, 2015 | by fileto

0

Μετακίνηση μαθητών στο εξωτερικό από μετανάστευση

Αδειάζουν σχολεία στη Ροδόπη από την συνεχή μετανάστευση γονιών λόγω της κρίσης που παίρνουν μαζί τους και τα παιδιά για να φοιτήσουν σε σχολεία του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, ο κυριότερος όγκος μάλιστα προέρχεται από περιοχές του Ηρακλείου, της Δυτικής Αττικής, της Αχαΐας, της Α Αθήνας, της Δυτ. Θεσσαλονίκης, της Ξάνθης, της Μαγνησίας και της Ροδόπης.

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και σε σχολεία των νομών Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης και αφορούν ακόμη και παιδιά οικονομικών μεταναστών όπως Αλβανών και Βουλγάρων. Ακόμη και στην Τουρκία πηγαίνουν κυρίως οι μουσουλμάνοι της Ροδόπης προκειμένου να εξασφαλίσουν εργασία και μια καλύτερη ζωή από την Ελλάδα.

Περισσότερα από 16.000, εγκατέλειψαν την τελευταία τετραετία το δημοτικό σχολείο, ενώ πέρυσι 1.130 παιδιά έφυγαν από τα ελληνικά σχολεία και «σκόρπισαν» σε όλα τα σημεία του πλανήτη, ακολουθώντας προφανώς τους γονείς τους οι οποίοι εγκαταστάθηκαν για δουλειά σε κάποια άλλη χώρα.

Ετσι βλέπουμε μαθητές να μεταναστεύουν κυρίως προς τη Γερμανία (527 παιδιά), την Αγγλία (61 παιδιά), την Αυστραλία (56 παιδιά), την Αλβανία (πρόκειται κυρίως για οικογένειες μεταναστών από τη συγκεκριμένη χώρα που επέστρεψαν στην πατρίδα τους), την Τουρκία (48 παιδιά) και λιγότερο προς άλλες χώρες, όπως οι Ιταλία, Ελβετία, Ντουμπάι, Παναμάς, Νορβηγία, Ν. Αφρική κ.ά.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑